JEZIVO PORODIČNO NASILJE U PARAĆINU: Pijan prebio bivšu partnerku - žena završila u bolnici!

Autor:

Hronika

21.03.2023

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarcu je izrečena i hitna mera zabrane da kontaktira bivšu partnerku i prilazi joj.

JEZIVO PORODIČNO NASILJE U PARAĆINU: Pijan prebio bivšu partnerku - žena završila u bolnici!

Foto: Profimedia

Nasilje nad ženom

Policija u Paraćinu uhapsila je Z. S. (47) iz tog grada zbog nanošenja teških telesnih povreda.

On se sumnjiči da je noćas, pod dejstvom alkohola, tukao četrdesetčetvorogodišnju bivšu emotivnu partnerku i teže je povredio.

Povređena žena zbrinuta je u Opštoj bolnici u Paraćinu.

Z. S. je izrečena i hitna mera zabrane da kontaktira bivšu partnerku i prilazi joj.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Da  pojasnimo, nasilje u porodici čini svako ko primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život ili telo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo, telesni integritet ili duševno stanje člana svoje porodice. To je ponašanje kojim član porodice ugrožava telesni integritet, duševno zdravlje ili spokojstvo drugog ili drugih članova porodice. Svako ima pravo na zaštitu od nasilja u porodici, u skladu sa zakonom.

Nasiljem u porodici se smatra nanošenje ili pokušaj nanošenja telesne povrede, izazivanje straha pretnjom ubistva ili nanošenja telesne povrede članu porodice ili njemu bliskom licu, prisiljavanje na seksualni odnos, navođenje na seksualni odnos ili navođenje na seksualni odnos sa licem koje nije navršilo 14. godina života ili nemoćnim licem, ograničavanje slobode kretanja ili komuniciranja sa trećim licima, vređanje, kao i svako drugo drsko, bezobrazno i zlonamerno ponašanje.

Poslove zaštite porodice, pomoći porodici i starateljstva obavlja Centar za socijalni rad. Postupak u sporu pokreće se tužbom, koju mogu podneti: član porodice prema kome je nasilje izvršeno, njegov zakonski zastupnik, javni tužilac i organ starateljstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading