Predsednik Vučić danas sa Gabrijelom Eskobarom

Autor:

Vesti

15.03.2023

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Predsednik Vučić danas sa Gabrijelom Eskobarom

Foto: Tanjug/AP

Vučić i Eskobar će se sastati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je pres služba predsednika.

Eskobar dolazi u Beograd dan posle posete specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji se sastao sa najvišim zvaničnicima i predstavnicima opozicije u sklopu priprema za sastanak lidera Srbije i Kosova u Ohridu 18. marta.Eskobar će se sutra u Beogradu sastati prvo sa Vučićem u 15.15, u zgradi Predsedništva, a potom u 16.45 sa premijerkom Brnabić u zgradi Vlade.

Specijalni američki izaslanik izjavio je dan posle poslednje runde dijaloga na visokom nivou održane 27. februara u Briselu da SAD podržavaju predlog EU oko kojeg su se saglasili lideri Srbije i Kosova kao "važan korak".

Eskobar je tada izrazio nadu da će Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti brzo postići saglasnost oko implementacije Sporazuma o putu ka normalizaciji između Kosova i Srbije.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (95)

Loading
Jana

15.03.2023 08:59

Nadamo se dobroj komunikaciji i postizanju dogovora

Joca

15.03.2023 08:59

Cekamo dogovor predsednice

Micika

15.03.2023 08:59

Amerikanci I Britanci moraju izvršiti pritisak na Kurtija

Zarko

15.03.2023 08:59

Vučić neće pristati na nešto što će škoditi našoj zemlji