OPET ZAHLAĐENJE U SRBIJI: U ovoim delovima zemlje padaće sneg, nigde ne idite bez tople odeće

Autor:

Vesti

15.03.2023

06:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas će u Srbiji jutarnja temperatura biti od 4°C do 10°C, maksimalna od 8°C na severu Srbije do 14°C u Negotinu i svugde u padu popodne.

OPET ZAHLAĐENJE U SRBIJI: U ovoim delovima zemlje padaće sneg, nigde ne idite bez tople odeće

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Ulice Beograda

Srbija:

Zahlađenje sa kišom, a na planinama sa snegom. Granica snežnih padavina se spušta popodne i uveče ispod 1000 mnv. Počeće da duva umeren do pojačan severni i severozapadni vetar, dok će na jugu Srbije duvati slab južni u prvom delu dana. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 4°C do 10°C, maksimalna od 8°C na severu Srbije do 14°C u Negotinu i svugde u padu popodne. Minimalna temperatura će biti na kraju dana od 1°C do 5°C. Uveče kiša i susnežica, a u noći ka četvrtku može biti snega i u nižim predelima zapadne i centralne Srbije. Temperatura u 22h od 1°C do 5°C.

Beograd:

Naoblačenje i zahlađenje sa kišom. U toku dana pad temperature, pa će maksimalna biti rano ujutru, a minimalna temperatura na kraju dana. Duvaće umeren severozapadni vetar. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura oko 9°C, što će biti i maksimalna dnevna, a minimalna na kraju dana 2°C oko ponoći. Uveče kiša i susnežica.

Niš:

Naoblačenje sa kišom i zahlađenje popodne. Vetar ujutru južni, a popodne umeren severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 5°C, a maksimalna 12°C i u padu popodne. Uveče kiša.

Užički region:

Zahlađenje sa kišom, a na planinama sa snegom. Granica snežnih padavina se spušta popodne i uveče ispod 1000 mnv, pa i u nižim predelima može biti susnežice i snega krajem dana. Vetar u skretanju na umeren severni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 4°C do 7°C, maksimalna od 8°C do 9°C, a minimalna na kraju dana od 0°C do 2°C. Na Zlatiboru i Tari zahlađenje sa kišom koja popodne prelazi u sneg uz pad dnevne temperature na 0°C na 1000 mnv popodne.

Vojvodina:

Zahlađenje sa kišom, a popodne i krajem dana na vrhu Fruške Gore sa snegom, a u nižim predelima susnežica. Vetar umeren do pojačan severozapadni i severni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 7°C do 10°C, što je i maksimalna dnevna, a minimalna na kraju dana od 0°C do 3°C. Uveče kiša i susnežica koji prestaju na zapadu i severu Vojvodine uz razvedravanje. Temperatura u 22h od 1°C do 3°C.

Novi Sad:

Naoblačenje i zahlađenje sa kišom. U toku dana pad temperature, pa će maksimalna biti rano ujutru, a minimalna temperatura na kraju dana. Duvaće umeren do pojačan severozapadni vetar. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura oko 8°C, što će biti i maksimalna dnevna, a minimalna na kraju dana oko 2°C. Uveče kiša i susnežica.

Subotica:

Naoblačenje i zahlađenje sa kišom. U toku dana pad temperature, pa će maksimalna biti rano ujutru, a minimalna temperatura na kraju dana. Duvaće umeren severozapadni vetar. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura oko 8°C, što će biti i maksimalna dnevna, a minimalna na kraju dana oko 1°C. Uveče padavine prestaju.

Vreme narednih dana:

U četvrtak hladno sa sunčanim perioda na severu i zapadu Srbije, a u centralnoj i južnoj Srbiji sa susnežicom i snegom ujutru i pre podne. Vetar umeren do pojačan severozapadni i severni. Pritisak iznad normale. Jutarnja temperatura od -1°C do 2°C, a maksimalna od 4°C na jugu do 10°C na severu Srbije i u Negotinu. Uveče suvo. Temperatura u 22h od -1°C do 5°C.

U petak ujutru slab mraz, a tokom dana sunčani periodi i malo toplije. U subotu i nedelju pretežno sunčano uz dalji porast temperature koja će dostizati 20°C u nedelju u mnogim predelima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading