JEZIV PRIZOR SA ZLATIBORA RALJUTIO SRBE: Otpad na sve strane, da li je moguće da se ovako uništava priroda?! (FOTO)

Autor:

Vesti

20.02.2023

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opis fotografije koja je zapalila društvene mreže, u potpunosti je dočarao poraz današnjeg društva.

JEZIV PRIZOR SA ZLATIBORA RALJUTIO SRBE: Otpad na sve strane, da li je moguće da se ovako uništava priroda?! (FOTO)

Foto: printscreen/instagram/192_rs

Na društvenoj mreži Instagram, objavljena je fotografija sa jedne od najposećenijih srpskih planina, na koju niko nije mogao da ostane imun.

Naime, na fotografiji su kontejneri na Zlatiboru, prepuni raznoraznog otpada, ispred njih je krava, a svuda naokolo sneg.

Uz priloženu fotografiju, stajao je kratak opis:

- Propadanje Zlatibora u jednoj fotografiji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Naziv fotografije je, složićemo se, u potpunosti dočarao poraz današnjeg društva u kom svi hrle na planinu, kako bi pobegli od gradske vreve, udisali čist vazduh i uživali u čarima prirode, međutim, retko ko želi da poradi na svom ličnom doprinosu tome.

Objava je vrlo brzo postala viralna, a u trenutku objavljivanja ovog teksta, imala je čak 7.369 sviđanja, dok se broj komentara približio broju 200.

- Pokazatelj kada ''građani'' nasele prirodu - samo je jedan u nizu komentara razočaranih korisnika Instagrama i ljubitelja prirode.

Paradoks društva čiji smo sastavni deo počiva upravo na činjenici da koliko god da se radi na proširenju puteva, vidici se sužavaju, pa shodno tome, ovakve scene, nažalost, postaju naša svakodnevnica.

Ako smo napustili naš grad i otišli u prirodu, ne treba da smetnemo sa uma da za sobom nosimo svoje smeće, ali i da smo našim primerom uzor mlađim naraštajima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading