NEVREME U SRBIJI, SVE ZAVEJANO! OBUSTAVLJEN I ŽELEZNIČKI SAOBRAĆAJ: Pogledajte snimke KATAKLIZME koja je zahvatila i našu zemlju (FOTO/VIDEO)

Autor:

Vesti

04.02.2023

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velike probleme stvara i vetar koji duva snažno sa svih strana, pa na taj način otežava saobraćaj.

NEVREME U SRBIJI, SVE ZAVEJANO! OBUSTAVLJEN I ŽELEZNIČKI SAOBRAĆAJ: Pogledajte snimke KATAKLIZME koja je zahvatila i našu zemlju (FOTO/VIDEO)

Foto: printskrin/zlatibor.rs/zlatiborlive

Zima se u Srbiju vratila na velika vrata. Ovih dana kiša je veoma česta pojava u nižim predelima, dok sneg na planinama ne prestaje da veje.

Po nekim planinama Srbije, snežni nanosi su sve jači, a napadalo je i 20cm snega.

Iako su mu se mališani najviše radovali, neke je iznenadio, a neki su ga i očekivali, ali ne i u ovoj meri.

Stanovnici Zlatibora zabeležili su danas smetove snega, a kako se može videti i na snimku, snežna oluja je sve jača.

Snimak možete pogledati ovde:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

S obzirom na to da je situacija po pitanju snega na srpskim planinama bila katastrofalna tokom decembra i prve polovine januara, situacija se konačno popravila, tako da snega ima i više nego dovoljno.

Velike probleme stvara i vetar koji duva snažno sa svih strana, pa na taj način otežava kretanje, ali i pravi probleme u saobraćaju. 

Ništa bolje nije ni u prestonici Srbije. 

Republika

Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd_rezerva

Stablo se obrušilo na vozilo

Zbog oluje i vremenskih neprilika otkazani vozovi između Beograda i Novog Sada

Velika oluja i vremenske neprilike danas u 9.50 sati prouzrokovali su tehničke probleme u funkcionisanju sistema kontaktne mreže na deonici između Inđije i Novog Sada, na pruzi između Beograd Centra i Novog Sada. 

Zbog toga  su danas već otkazana četiri voza koji su po redu vožnje trebali da saobraćaju između Beograda i Novog Sada, a otkazani su i polasci putničkih vozova na ovoj relaciji koji su planirani danas do 14.00 sati.

Stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" su na terenu i rade na otklanjanju problema.

Očekuje se da će u narednih par sati teškoće biti otklonjene i funkcionisanje saobraćaja između Beograda i Novog Sada biti normalizovano.

Usled ovakvih okolnosti, neretko se dešava i da se drvo obruši na vozilo, te je sneg nekima napravio i materijalnu štetu.

Zbog jakog vetra, nekoliko stabala drva su se obrušila na put, što je dodatno vozačima otežalo kretanje u saobraćaju, ponegde stvarajući i kolone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading