MINISTAR VESIĆ: Vučić dolazi u skupštinu da razgovara argumentima, a bojim se da ćemo čuti samo uvrede na njegov račun

Autor:

Vesti

01.02.2023

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je da se nada da će sutrašnja sednica parlamenta o Kosovu i Metohiji biti konstruktivna, jer predsednik Srbije Aleksandar Vučić želi da svi politički faktori učestvuju u razgovoru, ali da se boji da će se sutra u parlamentu uglavnom čuti uvrede opozicionih poslanika na Vučićev račun

MINISTAR VESIĆ: Vučić dolazi u skupštinu da razgovara argumentima, a bojim se da ćemo čuti samo uvrede na njegov račun

Foto: Ministarstvo GSI

Goran Vesić

- Nadam se da će sednica biti konstruktivna, to je i razlog zbog kojeg predsednik dolazi u skupštinu. Vučić od 2014. godine poziva opozicione stranke da se uključe u proces razgovora oko KIM, bio je toliko puta u parlamentu, nudio razgovore, jer pitanje KiM nije političko, već državno, i nije nastalo juče već postoji skoro 200 godina - rekao je Vesić u emisiji Fokus na B92.

On je ukazao da je KiM veliko nacionalno pitanje, oko kojeg ne bi trebalo da bude svađa i podela, ali ih, primećuje, nažalost ima, zato što postoje stranke koje pokušavaju to pitanje da iskoriste za skupljanje jeftinih poena i ne bi li Vučića „oborili“ i oni došli na vlast.

- To je vrlo neodgovorno ponašanje, jer oni ništa ne nude kada je u pitanju rešavanje pitanja KiM. Kada bismo čuli bilo koji konstruktivni predlog, a supština je mesto za to, siguran sam da bi i predsednik Vučić razmotrio svaki konstruktivni predlog, a neki možda i usvojio - rekao je Vesić.

Vesić je napomenuo da Vučić dolazi u skupštinu da čuje različite ideje i mišljenja, ali da se boji da će sutra u parlamentu na njegov račun uslediti samo uvrede opozicionih poslanika.

- On sutra dolazi sam, biće sam protiv svih i boriti se za KiM, i kao i uvek pobediće, jer njegovi kritičari nemaju nijedan argument. Neka kažu da im se ne viđa ovo što rade Vučić i vlada, ali neka kažu i šta bi uradili, a da nije mnogo glupo i da nam ne naprave veći problem - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, pojedine izjave koje dolaze od predstavnika opozicionih stranaka prelazi granice političke borbe.

- Onda slušate šta priča Miroslav Aleksić, koji je optužio Vučića za ubistvo Olivera Ivanovića, za najgnusnije stvari, a on je čovek iz stranke Vuka Jeremića, koji je kriv što je Kosovo svih ovih godina, do dolaska predsednika Vučića, u boljoj poziciji u odnosu na Srbiju. Zato što je postavio glupo pitanje Međunrodnom sudu pravde, u kojem je većina sudija iz zemalja koje su priznale tzv. Kosovo. Svojim glupim pitanjem udario je pečat na tu nezavisnost i dobio naslovnu stranu njihovih novina, sa "hvala, Vuče". Mislim da je zaslužio spomenik tamo, kao i Adem Jašari, jer je ne mnogo manje od njega zaslužan za tu samoproglašenu nezavisnost - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, sada kada je Vučić popravio poziciju Srbije pa se od situacije u kojoj se tražilo samo da priznamo Kosovo, došli do razgovora, javlja se „portparol onog koji je kriv“, i optužuje predsednika što pokušava da reši problem koji su oni ostavili.

- Ali, za razliku od njih, Vučić nikada neće optužiti Jeremića ili nekog drugog, da je hteo da uradi nešto maliciozno. Samo kažemo da je pitanje bilo glupo i nanelo veliku štetu Srbiji - dodao je Vesić.

On je napomenuo da predsednik Srbije želi da svi politički faktori učestvuju u ovom razgovoru i da se zajednički donesu odluke, jer je ovo KiM nacionalno pitanje.

- Vučić će doći u skupštinu, sedeće sam po 15 sati, mogu sve da ga pitaju, a nadamo se da ćemo čuti makar jedan konstruktivan predlog. A, ako neko misli da zna ili može bolje od Vučića, neka kaže, samo da nas to ne dovede do veće šete za Srbe na KiM. Predsednik Vučić će odgovarati na pitanja, a narod će moći da zaključi ko šta nudi i ko se bori za KiM i znaće da prepozna da se Vučić bori srcem i dušom za Kosovo - rekao je Vesić.

Na zahteve opozicije da Vučić ne bude nosilac liste SNS na sledećim izborima, Vesić je rekao da je taj zahtev "politički aparthejd" i da je jedini cilj tog zahteva da zabrane Vučiću se bavi politikom, jer ne mogu da ga pobede na izborima, i pokazuje kako opozicija razume demokratiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading