RHMZ IZDAO DVA HITNA UPOZORENJA: Raste vodostaj reka u Srbiji, očekuju nas i obilne padavine - evo gde će biti kritično!

Autor:

Vesti

23.01.2023

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ navodi da će nivoi vodostaja večeras i sutra biti u porastu, a padavine će dodatno doprineti kriznoj situaciji.

RHMZ IZDAO DVA HITNA UPOZORENJA: Raste vodostaj reka u Srbiji, očekuju nas i obilne padavine - evo gde će biti kritično!

Foto: RINA

Izlivanje Lima u Prijepolju

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je jutros izdao dva hitna upozorenja, i to na obilne padavine u južnoj i jugoistočnoj Srbiji, kao i na povećan vodostaj na nekoliko reka u našoj zemlji.

Na Savi kod Šapca vodostaj će se u naredna 24 časa kretati oko granice vanredne odbrane od poplava, a zatim će preći u manje opadanje, navodi se u hidtološkom upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Na snazi je i upozorenje na obilne padavine u južnoj i jugozapadnoj Srbiji, za danas.  

- Na području Kosova i Metohije, kao i na jugozapadu Srbije danas se očekuje od 20 do 40 mm kiše za 24 h, lokalno i više, a više padavina biće posle podne i uveče. U planinskim predelima mešovite padavine - kiša i sneg - navodi RHMZ.

Foto: printscreen/RHMZ

Upozorenje RHMZ

RHMZ navodi da će nivoi vodostaja večeras i sutra biti u porastu i na drugim rekama.

- Na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama tokom 23./24. januara vodostaji će biti u porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa. Na Ibru sa pritokama večeras će vodostaji biti u porastu i kretaće se iznad granica odbrane od poplava. Na Tamišu kod Jaše Tomića vodostaj će biti u porastu do 25. januara i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava. Na Neri kod Kusića vodostaj će biti u porastu tokom 23./24. januara i prevazići će granicu redovne odbrane od poplava - navodi se u upozorenju RHMZ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading