ONO ŠTO SU UŽIČANI URADILI DANAS RAZNEŽILO JE CELU SRBIJU: Nisu mogli da plivaju na Bogojavljenje, ali su časni krst poklonili Nebojši - imali su samo jedan cilj (VIDEO)

Autor:

Vesti

19.01.2023

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uobičajenog plivanja za časni krst danas u Užicu nije bilo, ali je bogojavljenska tradicija ipak ispoštovana, a časni krst je pripao Nebojši Božiću.

ONO ŠTO SU UŽIČANI URADILI DANAS RAZNEŽILO JE CELU SRBIJU: Nisu mogli da plivaju na Bogojavljenje, ali su časni krst poklonili Nebojši - imali su samo jedan cilj (VIDEO)

Foto: Facebook/Uzice oglasna tabla

Nebojša Božić dobio časni krst

Danas se širom Srbije na rekama plivalo za časni krst, a najdirljivija scena tokom manifestacija koje se održavaju svake godine na Bogojavljene zabeležena je u Užicu.

Naime, uobičajenog plivanja za časni krst danas u Užicu nije bilo, ali je bogojavljenska tradicija ipak ispoštovana.

Zbog bujanja reke Đetinje usled velikih padavina odustalo se od preplivavanja ove reke ispod brane na plaži, gde se svake godine odvijala bogojavljenska manifestacija.

Umesto regularne borbe za časni krst svih 77 plivača, od kojih je najmlađi imao 12 godina, je samo ušlo u reku i pokvasilo se osveštanom vodom.

Po dogovoru svih učesnika časni krst je pripao Nebojši Božiću, 32-godišnjem Užičaninu koji de bori protiv teške bolesti.

 

 

Nebojšaje bio zdrav i snažan mladić dok nije otkriveno teško oboljenje. Čitavo Užice se bori za njegov život, a on je prvi u redu. Nije odustao od sebe, niti izgubio želju za životom. Veruje u svoj oporavak, a u snimku se vidi da je zahvalan građanima njegovog grada na onome što su učinili danas, na Bogojavljenje.

Nebojša Božić (32) iz Užica, bivši student KPA (strukovnih studija, generacija 2009), je policijski službenik Interventne jedinice 92 PU za Grad Beograd, trenutno na bolovanju.

Krajem 2020.godine se suočava sa zdravstvenim problemima, dijagnostikovan mu je karcinom debelog creva nakon čega je dva puta operisan, i bio podvrgnut zračenjima...

Kasnije je uočena i metastaza na jetri, trenutno se čeka mišljenje lekara za dalje, i lečenje u Grčkoj.

Koristi biljne tinkture i na posebnom je režimu ishrane koji zahteva malo više novca po danu/mesečno. Bio je i na Brojsovoj terapiji koja traje šest nedelja (izgladnjavanje, bez vode, čvrste hrane, samo litar soka na dan i čajevi u cilju samouništenja malignih ćelija) i izdržao je do kraja terapiju.

Glava ga drži u borbi jer je jak psihički.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
Uzicani

20.01.2023 21:09

Drzi se Neba! Svi smo uz tebe!