KLJUČNO PITANJE FORMIRANJE ZSO: Predsednik Vučić se sastao sa specijalnim izaslanikom UK Stjuartom Pičom

Autor:

Vesti

17.01.2023

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan lordom Stjuartom Pičom.

KLJUČNO PITANJE FORMIRANJE ZSO: Predsednik Vučić se sastao sa specijalnim izaslanikom UK Stjuartom Pičom

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Upoznao sam lorda Piča sa pozicijama Srbije u pogledu aktuelne situacije u regionu, a posebno na Kosovu i Metohiji. Ukazao sam na sve veći broj incidenata i jednostranih poteza Prištine koji suštinski ugrožavaju bezbednost i opstanak Srba i nealbanaca na KiM. Naglasio sam da Srbija, kao i uvek do sada, ostaje iskreno posvećena očuvanju mira u regionu, o čemu svedoče i brojne inicijative regionalnog povezivanja čiji je pokretač upravo naša zemlja - naveo je predsednik na svom Instagram nalogu.

Republika

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

 

 

- Međutim, za nas ostaje ključno pitanje formiranja Zajednice srpskih opština, kao preuzete i prihvaćene obaveze Prištine u skladu sa međunarodnim sporazumima, kao i bezbednost srpskog življa na Kosovu i Metohiji, za šta očekujemo punu podršku Ujedinjenog Kraljevstva - zaključuje Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading