DEREK ŠOLE: HItno formirati ZSO

Autor:

Vesti

12.01.2023

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši savetnik Stejt departmenta Derek Šole izjavio je u Prištini da je neophodno hitno formiranje Zajednice srpskih opština, dodavši da SAD ne daju podršku aranžmanima koji su suprotni odlukama ustavnog suda u Prištini.

DEREK ŠOLE: HItno formirati ZSO

Foto: Ap photo

Derek Šole je na konfereciji za novinare govorio zajedno sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i američkim ambasadorom u Prištini Džefrijem Hovenijerom.

"Smatramo da smo u kritičnom trenutku dijaloga", rekao je Šole i dodao da bi Beograd i Priština trebalo hitno da se uklјuče u dijalog koji vodi Evropska unija, a koja, kako je naveo, ''radi na sveobuhvatnom sporazumu za normalizaciju odnosa usredsređenog na međusobno priznavanje'', prenosi prištinski Reporteri.

Šole je rekao i da na severu KiM postoji bezbednosni vakuum, dodajući da je bezbednosna situacija razlog za zabrinutost.

Američki zvaničnik se prethodno sastao sa predsednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija, Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.

Šole danas dolazi u posetu Beogradu, gde će se sastati sa predednikom Srbija Aleksandrom Vučićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading