SKANDAL TRESE CRNU GORU! Zbog pominjanja Srba u HIMNI, pevačici prete kaznom od 20.000 EVRA, ona se odmah oglasila!

Autor:

Zabava

12.01.2023

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danica Crnogorčević našla se na udaru zbog pevanja himne u izvornom obliku.

SKANDAL TRESE CRNU GORU! Zbog pominjanja Srba u HIMNI, pevačici prete kaznom od 20.000 EVRA, ona se odmah oglasila!

Foto: printscreen/Kurir TV

Šestog januara, na Badnje veče, pevačica tradicionalne i duhovne muzike Danica Crnogorčević otpevala je ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici crnogorsku himnu ''Oj svijetla majska zoro''

Ona je pesmu otpevala u izvornom obliku, što je pojedinim političarima u Crnoj Gori zasmetalo. Naime, deo ''jedina si za slobodu, ti ostala srpskom rodu'' izazvao je gnev kod nekih, te joj je zaprećena novčana kazana u iznosu od čak 20.000 evra. U izvornom tekstu himne se pominje i Kosovo i Obilići, kao i nekadašnje jedinstvo srpskog i crnogorskog naroda.

Foto: printscreen/Kurir TV

Danica Crnogorčević o himni Crne Gore

Danica se ovim povodom uključila u emisiju ''Puls Srbije'' gde je prokomentarisala situaciju u kojoj se našla.

- U povratku iz Republike Srpske sam pročitala ovu vest. Mislila sam da će ovo biti samo nešto prolazno, ali nije tako. Ljudi ovo je nedelja kada proslavljamo Hristovo rođenje, Božić, ajde da bar ovih nedelju dana sakrijemo tu mržnju. Pa ćemo se posle tužiti i svađati i da se mirimo ako Bog da - rekla je pevačica i dodala:

- Ono što mogu da kažem o toj himni i oni znaju, ali vole da budu da čitani pa zato tako pišu. Ta himna datira još od 1863. godine odnosno 1864. godine i postoji puno pisanih arhivskih tragova te himne. Generalno je to što sve parohije u Crnoj Gori znaju. Apsolutno nemaju osnova za bilo kakve službe, ali dobro.

Foto: printscreen/Kurir TV

Danici Crnogorčević preti novčana kazna

Ona se osvrnula i na brojne komentare koje dobija, između ostalog i one da je ''agent i da radi za državu ili crkvu.''

- Ti tekstovi i komentari me najviše nasmeju. Moj suprug i ja ne možemo da verujemo da toliko može da bude bujna ljudska mašta. Što si popularniji i više te vole to ti raste i broj neprijatelja koji će svašta da kažu, pa su to čak i Srbi. Ali ja sve volim i ne zameram - rekla je pevačica.

Nakon ovih skandaloznih udara na Danicu, javnost se digla na noge, te joj punu podršku pružaju i putem društvenih mreža.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading