"Molim Boga da ljubav Božića i rođenja Spasitelja dodirne um i savest svih ljudi"! Oglasio se patrijarh Porfirije posle zabrane da poseti Kosovo!

Autor:

Vesti

26.12.2022

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od trenutka kada sam krenuo ovim putem ponavljam: gde god sam bio van Kosova i Metohije, bio sam u tuđini, istakao je patrijarh Porfirije.

"Molim Boga da ljubav Božića i rođenja Spasitelja dodirne um i savest svih ljudi"! Oglasio se patrijarh Porfirije posle zabrane da poseti Kosovo!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Patrijarh Porfirije oglasio se nakon što mu je zabranjeno da uđe na prostor Kosova i Metohije.

 

 

Patrijarh srpski je posle ovog čina prištinskih vlasti poručio da je jedino na Kosovu i Metohiji kod svoje kuće.

- Kao Patrijarh, krenuo sam u prvo i najvažnije sedište svoje Crkve. Kao sveštenik, krenuo sam da budem sa svojim narodom uoči najradosnijeg praznika. Kao građanin, krenuo sam u svoju kuću, u svoj dom - naveo je patrijarh na Instagramu i dodao:

- Od trenutka kada sam krenuo ovim putem ponavljam: gde god sam bio van Kosova i Metohije, bio sam u tuđini. Jedino sam na Kosovu i Metohiji kod svoje kuće. Danas su vrata na mom domu za mene zaključana i ja se molim Bogu da otključa srca onih koji su ih zatvorili i da ljubav Božića i rođenja Spasitelja dodirne um i savest svih ljudi.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading