U 2023. NAS OČEKUJU DVA POSKUPLJENJA STRUJE! Dogovor Vlade Srbije i MMF-a: Evo i za koliko će nam RAČUNI BITI VIŠI!

Autor:

Vesti

25.12.2022

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siniša Mali je rekao da je predlog MMF opravdan jer je samo od septembra prošle do septembra ove godine berzanska cena struje uvećana deset puta.

U 2023. NAS OČEKUJU DVA POSKUPLJENJA STRUJE! Dogovor Vlade Srbije i MMF-a: Evo i za koliko će nam RAČUNI BITI VIŠI!

Foto: youtube.com/Potrošački savetnik

Sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) dogovoreno je da tokom 2023. godine u Srbiji struja poskupi dva puta, najavio je Siniša Mali na konferenciji.

Iako je MMF predlagao tri poskupljenja električne energije do maja 2024. godine, u Vladi Srbije su potvrdili da će povećanja biti, a dinamiku i procenat odrediće štednja i stabilnost Elektroprivrede.

Povodom toga ministar Siniša Mali je rekao da je predlog MMF opravdan jer je samo od septembra prošle do septembra ove godine berzanska cena struje uvećana deset puta.

- Dogovor sa MMF je da idemo sa još dva povećanja cene struje, a ne tri tokom naredne godine. Kada govorite o povećanju, opet je to daleko niže od onog što imate i kod povećanja struje i gasa u Evropi.

Daleko ispod i ono je ukalkulisano u prosečan rast inflacije od 11,3 odsto. Imajući u vidu sve to, veoma odgovorno smo projektovali i rast plata i rast penzija. Imamo realan rast oba indikatora u narednoj godini uprkos porastu inflacije - rekao je Mali.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading