NAPALI VUČIĆA JER NEĆE DA BUDE "ZA DOM SPREMAN": Šolakov kolumnista kivan na predsednika jer nije navijao za fudbalere koji slave pokolj Srba

Autor:

Vesti

19.12.2022

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šolakov kolumnista Teofil Pančić kivan jer Vučić nije navijao za Lovrena i Brozovića, koji su osvajanje medalje proslavili pesmama kojim se veliča pokolj Srba u Hrvatskoj.

NAPALI VUČIĆA JER NEĆE DA BUDE "ZA DOM SPREMAN": Šolakov kolumnista kivan na predsednika jer nije navijao za fudbalere koji slave pokolj Srba

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ/ST/D. KADIĆ

"Za dom spremni", urlali su Hrvati i njihovi fudbaleri Dejan Lovren i Marcelo Brozović proslavljajući uspeh fudbalera na Svetskom prvenstvu u Kataru. Slavlju komšija koji se raduju, uz poziv za ubistvo Srba, pridružili su se i mnogobrojni Srbi, među kojima i Teofil Pančić, koji je u tekstu objavljenom u Danasu, listu koji je u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, javno prozivao i napao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pančiću i ostalim navijačima "kockastih" smetalo je što je šef naše države rekao da će u utakmici u kojoj su se Maroko i Hrvatska borili za treće mesto rekao da će navijati za našu braću Marokance.

Republika

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

 

 

- Ja sam svim srcem navijao za Argentinu i Maroko. Susede ne birate, prijatelje birate. Ima i emocionalnih i porodičnih razloga zašto sam navijao za druge protiv suseda. Ni Argentina ni Maroko nisu priznali nezavisnost Kosova i prilično su tvrdi i čvrsti po tom pitanju - rekao je Vučić.

TOMPSON ZA TRANS

Ove reči zabolele su izgleda Pančića, koji je u svom tekstu napisao:

- Uostalom, koga se tačno tiče za koga on navija? A još manje, protiv koga navija.

Međutim, ni on, a ni ostali ljubitelji "kockastih" nisu ni zucnuli kada su osvanuli snimci gde su dvojica hrvatskih fudbalera Dejan Lovren i Marcelo Brozović iz sveg glasa uzvikivali ustaške pokliče.

Naime, u Brozovićevom kafiću, u Velikoj Gorici, nastavili su proslavu osvajanje bronzane medalje, a kada je puštena pesma Marka Perkovića Tompsona, fudbaleri i gosti kafića padali su u trans. Posebno su ih veselile reči da će Srbe stići njihova ruka pravde, čak i ako su u Srbiji. Nije izostao ni poklič iz sveg glasa "Za dom spremni".

SRPSKO POREKLO

Sagovornici Srpskog telegrafa jedinstveni su u stavu da za ljude koji pozivaju na klanje i proterivanje Srba ne treba da navija predsednik naše zemlje. Savo Štrbac, direktor Veritasa, podseća da ovo nije prvi put da komšije pozivanjem na ubistvo Srba proslavljaju svoje uspehe:

- I prošlo Svetsko prvenstvo prošlo je u znaku Tompsona i njegovih stihova, kao i ovo. Ono što bih posebno istakao jeste da su neki od njihovih reprezentativaca Srbi, dedovi i babe, ali i očevi i majke su im Srbi. Neke od njih čak i lično znam. Ono što je problem jeste to što je u Hrvatskoj najveći greh biti Srbin ili pravoslavac, a toga su pojedini igrači svesni, te se onda trude da se dokažu i pokažu na taj način ne bi li odalo utisak da su veći Hrvati od pravih Hrvata.

Republika

Foto: www.profimedia.rs/Tanjug

 

 

Prema rečima Dejana Miletića, političkog analitičara, Hrvati uvek, čak i u sportu, propagiraju sve što je antisrpsko.

- To njihovo ponašanje je upravo ono što ne daje prostora za jedan prirodan odnos dve susedne zemlje. Umesto da se kao komšije podržavamo, radimo jedni za druge, u Hrvatskoj je konstantno prisutan takav narativ gde se na najprimitivniji način slavi sve što je antisrpsko - zaključuje Miletić.

 

Sramno vređanje i podsmevanje žrtvama "Oluje"

Još sramniji napad na Srbe i Vučića objavljen je na naslovnoj strani Hrvatskog tjednika.

Naime, list je objavio karikaturu koja prikazuje predsednika Srbije, koji upravlja traktorom, dok su u prikolici članovi Vlade. Na putokazu piše "Za Beograd". Na naslovnoj se našla i rečenica: "Srećan put, traktoristi."

Ovo je smo jedan u nizu jezivih pokušaja da se Hrvati "našale" s "Olujom" i podsete Srbe na strahote koje su preživeli pre 27 godina.

Podsetimo, hrvatska vojno-policijska akcija "Oluja" počela je 4. avgusta napadom hrvatske vojske na Republiku Srpsku Krajinu. Iz svojih kuća proterano je više od 250.000, a ubijeno oko 2.000 Srba.

Republika

Foto: Tanjug

 

 

Uz ovu pesmu se vesele Hrvati

"Čujte, srpski dobrovoljci, bando četnici,

stići će vas naša ruka i u Srbiji,

stići će vas božja pravda, to već svatko zna,

sudit' će vam bojovnici iz Čavoglava"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Miki

20.12.2022 08:29

Čujte, srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji, stići će vas božja pravda, to već svatko zna, sudit' će vam bojovnici iz Čavoglava"