PUNOLETNOG VOZAČA PROGLASILI MALOLETNIM PA DOBIO NANOGICU: U Velikom Gradištu ubio čoveka dok je vozio pijan!

Autor:

Hronika

19.12.2022

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istragom je utvrđeno da se osuđeni vraćao iz noćnog provoda i da je imao 1, 2 promila alkohola u krvi, kao i probnu vozačku dozvolu.

PUNOLETNOG VOZAČA PROGLASILI MALOLETNIM PA DOBIO NANOGICU: U Velikom Gradištu ubio čoveka dok je vozio pijan!

Foto: Republika

Viši sud u Požarevcu osudio je mladića M. S. (20) iz jednog sela kod Velikog Gradišta na godinu dana kućnog zatvora sa nanogicom, zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao u martu, a u kojoj je poginuo Lazar Ranđelović (18).

Suđenje koje je završeno prošle nedelje u Višem sudu u Požarevcu bilo je od početka zatvoreno za javnost, jer su, kako mediji saznaju, veštaci ocenili "da se osuđeni u daljem postupku vodi kao maloletnik, iako je punoletan".

Nesreća se, podsetimo, dogodila 13. marta na putu Kumane - Veliko Gradište kada se M. S., upravljajući automobilom BMW zakucao u skuter koji je vozio nastradali Ranđelović. Istragom je utvrđeno da se osuđeni vraćao iz noćnog provoda i da je imao 1, 2 promila alkohola u krvi, kao i probnu vozačku dozvolu.

Ponaša se kao da se ništa nije desilo

Prijatelj porodice kaže da se u selu kod Velikog Gradišta gde živi osuđeni mladić, njegov otac na sva zvona hvala kako će dati pare kako njegov sin ne bi išao u zatvor.

- Čuli smo da otac osuđenog preti i hvali se da će dati, ako treba, i 60.000 evra kako njegov sin ne bi nijedan dan proveo uza rešetaka - kaže sagovornik i dodaje da se priča i da se osuđeni mladić u međuvremenu i oženio.

- Ako su ga proglasili maloletnikom i da nije kako treba, kako je moguće da se tako brzo oženi i ponaša se kao da se ništa nije desilo.

Isključena javnost

- Ovo je prvostepena presuda. Iz predmeta je bila isključena javnost jer su veštaci na početku suđenja ocenili da je M. S. zapravo psihički nestabilan i nije zreo, pa se u tom slučaju prema njemu treba postupati i ophoditi kao prema maloletniku - kaže sagovornik upoznat sa detaljima slučaja i objašnjava:

- Takođe, u ceo proces bio je uključen i Centar za socijalni rad koji je doneo zaključak da je veoma štetno za mladića koji je osuđen da bude u zatvoru. Zato je i odlučeno da on svoju kaznu za krivično delo koje mu se stavlja na teret služi kod kuće.

Odluka da se punoletnom licu sudi kao maloletnom, iako je u trenutku nesreće bio pod dejstvom alkohola i sa probnom vozačkom deluje šokantno, a sagovornik iz tužilaštva navodi:

- Kazna koju je sudija doneo jeste u skladu sa svim onim što se nalazi u predmetu. Iako se možda čini preblaga, prema osuđenom M. S., iako je punoletan vodio se postupak kao prema maloletnom licu, i samim tim osuđen je kao maloletnik.

Republika

Foto: Shutterstock

Presuda, Ilustracija

 

Porodica pokojnog Lazara Ranđelovića, prema rečima njihovog prijatelja, van sebe je nakon ove presude.

- Malo je reći da su šokirani presudom i svim što im se izdešavalo od 13. marta kada su ostali bez Lazara. Postupak je bio zatvoren za javnost, a sada kad smo čuli presudu zanemeli smo - kaže za medije prijatelj porodice, prenosi Alo. On dodaje da je Lazar stradao "od bahatog i bezobraznog mladića koji je cele noći pijančio".

Celu noć se opijao

Bahanalisao se i pio celu noć, seo je u BMW za koji nema dozvolu, jer je u trenutku nesreće posedovao probnu vozačku kojom nije smeo da vozi posle 23 sata, a kamoli da pije. Nesreća se dogodila dva sata iza ponoći kada je Lazar bio na mopedu, gde je uredno imao kacigu i dozvolu, a bezobraznik je verovatno pijan zaspao i direktno se zakucao u njega - kaže sagovornik:

- Od siline udarca sa BMW-a je otpao prednji levi točak. Lazar je preminuo na mestu i nije mu bilo spasa, a njegovom ocu je policija javila da je ostao bez sina i od tada ne može da se oporavi od tragedije, a bol je iz dana u dan sve veća.

Majka ga rodila iako nije smela, pa preminula

Porodici Ranđelović ovo je druga velika tragedija, a samo nekoliko meseci nakon rođenja Lazara i njegovog brata blizanca ostali su bez majke.

- Lazareva majka je bila bolesna i pre nego što je rodila njega i brata. I pored svih upozorenja lekara da je pitanje da li će preživeti ako rodi, ona je hrabro odlučila da se poroditi bez obzira na sve. Nažalost, ona je ubrzo preminula, a njen suprug ostao je sam sa četvoro dečice koju je kasnije izveo na pravi put - kaže prijatelj porodice Ranđelović.

Sagovornik navodi i da je Lazar imao još trojicu braće.

- Ceo život su se držali zajedno i njihov otac ih je sam othranio od kilo mesa, i nekako su naučili da žive bez majke, ali su se sada u martu opet slomili kao kula od karata. Teško im pada što su ostali bez Lazara.

Lazarev brat blizanac najteže podnosi što je ostao bez svoje druge polovine, pa skoro svakodnevno na društvenim mrežama objavljuje njegove fotografije uz tužne komentare.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading