ZAUSTAVITE BATINAŠA! Kraljevo na nogama zbog bahatog odbornika: Sprečite da ZLOSTAVLJA NAS I SVOJU ŽENU!

Autor:

Vesti

10.12.2022

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Onaj ko je u stanju da prebije svoju ženu neće biti bolji ni prema nama ako se ikada dokopa vlasti, upozoravaju građani

ZAUSTAVITE BATINAŠA! Kraljevo na nogama zbog bahatog odbornika: Sprečite da ZLOSTAVLJA NAS I SVOJU ŽENU!

Foto: Printskrin

Kraljevo se diglo na noge zbog Ivana Matovića, lidera i šefa odborničke grupe Starosedeoci, i istine koju su o njemu objavili Srpski telegraf i Republika.

Bahati odbornik koji se izležava po klupama na hodnicima Skupštine, dok u sali traje sednica, i koji fizički zlostavlja suprugu, o čemu je detaljno pisao naš list juče, pokušao je da sakrije istinu od svojih sugrađana.

Jurcao je po gradu da bi nabavio svaki primerak Srpskog telegrafa koji je stigao u Kraljevo i tako sprečio da se saznaju njegova nedela.

Stav građana

O batinašu koji je supruzi polomio nos i koja je posle podignute krivične prijave odustala od tužbe za nasilje juče je brujao ceo grad.

- Konačno da neko napiše istinu. Čovek godinama soli svima nama pamet, nameće se kao neki lider, koji bi da vodi grad, da se bori za građane. Zar je moguće da neko ko je sklon nasilju, ko prebija članove porodice bude brižan kada je reč o običnim građanima, o nama koji mu nismo niko i ništa. Neko hitno mora da zaustavi tog batinaša, da ne zlostavlja ni nas, ni tu ženu koja je s njim u braku - komentarisali su juče građani Kraljeva.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vesna Stanojević

Vesna Stanojević, koja se decenijama bori da bi zaštitila žene od porodičnog nasilja, u razgovoru za Srpski telegraf kaže da slučaj iz Kraljeva nije usamljen.

- Lažni moćnici deluju na sličan način. Šire famu da su uticajni, da imaju jake pozicije, da su imućni... Obično ništa od toga nije istina. Problem je što su žene koje su u vezama s takvim muškarcima u stalnom strahu. Čak i kada posle batina koje dobiju i polomljenih noseva, kao što je slučaj o kojem vi pišete, podnesu prijavu protiv nasilnika, one ubrzo odustanu od gonjenja - objašnjava naša sagovornica.

Nestala dokumenta

Koordinatorka Sigurne kuće navodi da žene i zbog interesa i finansijske zavisnosti od supruga ili pak zbog straha da će im oduzeti decu odustaju od daljeg procesa.

- U ovom slučaju iz Kraljeva skandolozan je podatak da su dokumenta iz zdravstvene ustanove nestala. To je nedopustivo. Ko god bio taj lokalni "moćnik" nikako se ne sme dopustiti da po njegovoj želji ili da se zarad njegovog interesa iz evidencije brišu podaci da je ženi ukazana lekarska pomoć jer joj je razbio nos. To se mora zaustaviti i takvom ponašnju se mora stati na put - poručuje Stanojevićeva.

Čist ko Luka Bojović

Matović je u izjavi za Srpski telegraf tvrdio da se protiv nega ne vodi nikakav postupak. Međutim, ni u jednom trenutku nije negirao informaciju da je pretukao suprugu. Vesna Stanojević kaže da je to isto priča kao u slučaju Luke Bojovića:

- Bojović je u bio u španskom zatvoru, ali u Srbiji se protiv njega ne vodi postupak, pa neki o njemu govore kao da je čist. Tako je i u slučaju Matovića. Nema presude, nema postupka jer je žena odustala od prijave, pa on priča da je čist. 

Činjenice, one bez naslova

  • umesto u sali, Matović vreme u Skupštini provodi po hodnicima, izležavajući se na klupi
  • nasilan je bio i u prvom braku, sa suprugom Radmilom često se svađao, a nije prezao ni od fizičkog nasilja
  • u drugom braku nastavio je s nasilničkim ponašenjem
  • suprugu Milicu je pretukao, lupao joj je šamare i pesnicom joj razbio nos
  • žena je podnela krivičnu prijavu, reagovalo je i tužilaštvo, međutim, Milica je odustala od prijave, te je slučaj odbačen
  • Matovićeva je prijavila i učiteljica iz Kraljeva zbog laži koje je o njoj objavljivao na društvenim mrežama. Zanimljivo, i u ovom slučaju žena je odustala od prijave i gonjenja Matovića

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading