OBJAVLJEN SNIMAK NAPADA NA KNEŽEVIĆA: Došlo do gužve, a onda je razmenjeno nekoliko udaraca (VIDEO)

Autor:

Svet

08.12.2022

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Jutjubu i portalima u Crnoj Gori objavljen je snimak jučerašnjeg incidenta na Aerodromu Podgorica, odnosno napadu na lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića.

OBJAVLJEN SNIMAK NAPADA NA KNEŽEVIĆA: Došlo do gužve, a onda je razmenjeno nekoliko udaraca (VIDEO)

Foto: TANJUG/ZORAN ZESTIC

Milan Knežević

Na snimku se vidi da je došlo do gužve a razmenjeno je i nekoliko udaraca.

Evo šta je o incidentu na aerodromu rekao Milan Knežević.

- U pratnji vozača i člana obezbeđenja došao sam na aerodrom da sačekam suprugu koja je doputovala iz Beograda. Na parkingu, dok sam sedeo u automobilu, prišao nam je jedan mladić, iz vozila cetinjskih registracija i počeo sa salvom uvreda i negativnih komentara na moj račun. Mladić koga nikad u životu video nisam, niti imao kontakt s njim krenuo je verbalno da me napada. Spustio sam staklo i pitao ga kakav je problem, a on je nastavio da me vređa - rekao je juče Knežević.

Dodao je da su njegov vozač i on procenili da može doći do fizičkog kontakta i da može biti fizički ugrožen.

- Imajući u vidu da sam juče na Fejsbuku dobio pretnju da je prava sreća što sam sam živ, jer sam neprijatelj Crne Gore i zbog toga što sam na raznim portalima targetiran kao neprijatelj Crne Gore i saradnik raznih službi, moj vozač je reagovao pravovremeno i zaustavio je fizički napad na mene. Ja mu se zahvaljujem, jer ne znam kako se to moglo završiti - naveo je Knežević.

On je ocenio da se radi o politički motivisanom napadu, jer tog mladića, kako je istakao, nikada nije video i rekao da će morati sa obezbeđenjem da se brani kako zna i ume.

- Tražio sam da nosim oružje jer mi je ugrožena bezbednost, ali nadležni kažu da to nije moguće jer se vodi krivični postupak protiv mene. Ja sad saopštavam svima da ću od večeras i ja i obezbeđenje da nosimo oružje jer se osećamo ugrožen - poručio je Knežević.

U međuvremenu je priveden, pa pušten jedan od trojice osmunjičenih za napad na Milana Kneževića, Ivan Gardašević sa Cetinja. U saopštenju Osnovnog suda u Podgorici navodi se da je uvidom u video-snimak utvrđeno da nema sumnje da je Gardašević pretio Kneževiću. Ivanu Gardaševiću se stavlja na teret krivično delo ugrožavanje sigurnosti, na štetu Milana Kneževića.

- Takođe se na snimcima video-nadzora uočava kako Dušan Knežević, vozač i obezbeđenje Milana Kneževića iniciraju fizički sukob sa Gardaševićem, koji je taj sukob prethodno pokušao da izbegne, udaljavajući se. Iz navedenih razloga sudija za istragu nalazi da u rešenju o zadržavanju Gardaševića nema razloga - navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading