NACRTAO KUKASTI KRST NA ZGRADI U KOJOJ STANUJE ZAMENIK PREDSEDNIKA REM: Policija uhapsila osumnjičenog za vandalizam u Novom Sadu

Autor:

Vesti

09.12.2022

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumnja se da je sedamdesetšestogodišnji Novosađanin, prošle noći, sprejom ispisao nacističke simbole uz natpis REM, na zgradi u kojoj stanuje Vukašinović.

NACRTAO KUKASTI KRST NA ZGRADI U KOJOJ STANUJE ZAMENIK PREDSEDNIKA REM: Policija uhapsila osumnjičenog za vandalizam u Novom Sadu

Foto: printskrin

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu identifikovali su osobu koja je na zgradi u kojoj živi zamenik predsednika Regulatornog tela za elektronske medije Milorad Vukašinović nacrtala simbol kukastog krsta i natpis REM.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, protiv njega će biti podneta krivična prijava nadležnom javnom tužilaštvu, navodi MUP.

Sumnja se da je sedamdesetšestogodišnji Novosađanin, prošle noći, sprejom ispisao nacističke simbole uz natpis REM, na zgradi u kojoj stanuje Vukašinović.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova čini sve da zaštiti svakog pojedinca, njegovu ličnu i imovinsku sigurnost i neće dozvoliti da sigurnost bilo koga zbog posla koji obavlja bude ugrožena", navodi se u saopštenju u kome se zaključuje:

"Nastojaćemo i u narednom periodu da u skladu sa zakonom i nadležnostima, omogućimo nezavisnim institucijama da neometano obavljaju svoj posao."

Podsetimo, REM je strupio u štrajk dok se ne pronađe i ne kazni osoba koja je nacrtala kukasti krst pored akronima REM na zgradi u kojoj živi Vukašinović.

Republika

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Oliver Zekić

Predsednica REM-a Olivera Zekić rekla je ranije danas da će štrajk tog tela trajati sve dok se ne steknu normalni uslovi za rad, što kako navodi, podrazumeva prestanak pritisaka u vezi sa odlukom o dozvoli za petu frekvenciju.

- Obustava rada će trajati dok se ne steknu zdravi uslovi rada, što podrazumeva da prestane hajka Nove S, N1 i određenog opozicionog dela društva i civilnog sektora koji traje već godinama. Zahtev je da prestanu pritisci i da nadležni organi pronađu i kazne osobu koja je nacrtala ovaj znak ispred zgrade mog zamenika - istakla je Zekić, prenosi Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading