PALMA: Predsednika Srbije ne biraju ni Lajčak, ni Borelj, ni Šolc, ni Makron, već građani njegove zemlje

Autor:

Vesti

02.12.2022

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma reagovao je povodom dvostrukih aršina koji dolaze iz EU u sprovođenju dijaloga između Beograda i Prištine.

PALMA: Predsednika Srbije ne biraju ni Lajčak, ni Borelj, ni Šolc, ni Makron, već građani njegove zemlje

Foto: Jedinstvena Srbija

“U međunarodnom pravu, ako je neki sporazum ili ugovor sporan, nadležan je međunarodni sud. Ko je u slučaju dijaloga Beograda i Prištine međunarodni sud. Znam ko je. Kadija. Sada iz dela međunarodne zajednice prete predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kako će da ga smene, kao da oni odlučuju ko će biti predsednik Srbije. Ej ljudi, Srbija ima svoj Ustav i predsednika Srbije biraju građani Srbije na izborima, a ne Šolc, Makron, Borelj ili Lajčak”, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

“Kada je u pitanju postavljanje Kurtijevih Srba u vladu privremenih prištinskih institucija to je dno dna. Niko neće naći, kada je tema nacionalno pitanje, nijednog Hrvata koji će biti protiv Zagreba, nećete naći nijednog Bošnjaka koji će biti protiv Sarajeva i nećete naći nijednog kosovskog Albanca koji će biti protiv Prištine. Nažalost, nađe se poneki Srbin koji je u diplomatskoj borbi Beograda i Prištine za Prištinu. I tu je svaki komentar suvišan. I ne znam čemu služe neki novi predlozi o pravno obavezujućem sporazumu između Beograda i Prištine, kada već imamo pravno obavezujuće sporazume - Rezoluciju 1244 Saveta bezednosti Ujedinjenih nacija i Briselski sporazum ili to nisu pravno obavezujući sporazumi ? Jedinstvena Srbija u potpunosti podržava predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vladu Republike Srbije u nastojanjima da kompromisom, u skladu sa međunarodnim pravom, bude rešeni problem na Kosovu i Metohiji, sve drugo je divlji zapad, odnosno zakon jačega”, kaže se u saopštenju predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading