"KRVAVI PAKETI" SA ŽIVOTINJSKIM OČIMA! Ambasade Ukrajine širom Evrope dobile JEZIVE POŠILJKE

Autor:

Svet

02.12.2022

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Кrvavi paketi" sa životinjskim očima poslati su u brojne ukrajinske strane ambasade, saopštile su vlasti u Кijevu, a prenosi Skaj njuz.

"KRVAVI PAKETI" SA ŽIVOTINJSKIM OČIMA! Ambasade Ukrajine širom Evrope dobile JEZIVE POŠILJKE

Foto: pixabay.com

Paketi natopljeni tečnošću "karakteristične boje" su poslati u kijevske ambasade u Mađarskoj, Holandiji, Poljskoj, Hrvatskoj i Italiji. Primili su ih i generalni konzulati u Napulju i Кrakovu.

Podsećanja radi, u Španiji je ove nedelje otkriveno nekoliko bombi za pisma, uključujući kancelariju španskog premijera, ukrajinsku ambasadu i kompaniju za proizvodnju oružja koja snabdeva Ukrajinu.

Nejasno je da li su incidenti povezani, ali izgleda da su dva pisma poslata u Španiju došla od istog pošiljaoca - pošto je identična adresa e-pošte pronađena na pakovanju, prenosi Jutarnji list.

Opsada u Češkoj

Češka policija blokirala je danas ulicu u gradu Brnu u kojoj se nalazi konzulat Ukrajine nakon što je otkrivena sumnjiva pošiljka.

Pošiljka koja je dostavljena konzulatu liči na nedavnu bombu upućenu diplomatskom predstavništvu Ukrajine u Španiji.

Pošiljka se, kako navodi češka policija preko Tvitera, trenutno proverava.

Zaposleni konzulata su evakuisani, a zatvorene su sve okolne ulice, te i evakuisano obližnje obdanište.

Češka policija pozvala je zaposlene svih diplomatskih predstavništava i proizvođače naoružanja na povećanje mera bezbednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading