VESIĆ O JUČERAŠNJEM OBRAĆANJU PREDSEDNIKA: Vučić je garancija za mir i stabilnist Srbije!

Autor:

Vesti

09.10.2022

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi građani Srbije, oni koji su glasali za Aleksandra Vučića kao i oni koji nisu glasali za njega, mogu da budu sigurni da je politika predsednika upravo ta koja obezbeđuje da imamo sve što nam je potrebno u ovoj krizi od energenata do hrane, rekao je za “Novo vikend jutro”, televizije Pink, narodni poslanik i član Predsedništva SNS Goran Vesić.

VESIĆ O JUČERAŠNJEM OBRAĆANJU PREDSEDNIKA: Vučić je garancija za mir i stabilnist Srbije!

Foto: Republika

Vesić je rekao da će Vlada biti formirana u zakonskom roku koji je predviđen Ustavom.

- Rat u Ukrajini promenio je svet i prioritete svih zemalja. Sve što se dešavalo poslednjih meseci, prolongiralo je njeno formiranje - rekao je Vesić.

Kaže i da je bilo zaista mnogo važnih pitanja i prioriteta koje je trebalo rešavati.

- Samo poslednjih nekoliko meseci imali smo pokušaj Kurtija da skine tablice Srbima na severu Kosova pa čak i da izazove rat što je Vučić uspeo da spreči zajvaljujući predsedniku Vučiću a da ne spominjem rat u Ukrajini i njegove poslednice. Imali smo i veliku trku sa vremenom kako bi obezbedili dovoljno energenata, jer zima dolazi, i niko neće da čeka da se formira Vlada da bi se obezbedili energenti. Sve ovo su razlozi zbog kojih je formiranje vlade odlagano do ovog meseca - naveo je Vesić.

Kako je rekao, dobićemo vladu koja će nastaviti da sprovodi politiku koju vodi SNS, koja je dobila poverenje građana na izborima.

- Iz jučerašnjeg obraćanja predsednika mogli smo da vidimo koji će biti prioriteti nove Vlade. To je na prvom mestu zdravstvo, čiji smo značaj posebno videli u toku pandemije. Zatim, to je finansijska stabilnost. Čuli smo i vodeće svetske lidere koji najavljuju još teže zime pred nama - rekao je Vesić.

Zatim je dodao da je naredna stvar energetska stabilnost, posebno u kontestu svega što se dešava sa hrvatskim pritiscima i korišćenje naftovoda kao sredstva političkog pritiska.

Kako kaže, tu je i obezbeđenje hrane, ali i poseban akcenat i ono što je predsednik naglasio, stavlja se na jačanje vojske i namenske industrije. Jer očigledno je da snažna vojska, koja je posledica snažne ekonomije, jeste garancija bezbednosti opstanka Srbija.

- Sigurnost sa kojom je predsednik juče saopštio da imamo rezerve hrane i energenata, pokazuje da svaki građanin može da bude siguran da, dokle god predsednik Vučić vodi Srbiju, imaćemo hrane, dovoljno energenata, nećemo voditi ni jedan rat i da ćemo se boriti za rast i napredak zemlje - rekao je Vesić.

Vesić je ukazao da sada građani jasno mogu da vide da je politika predsednika Vučića upravo ta politika koja obezbeđuje da imamo sve što nam je potrebno.

Ističe i da je predsednik Vučić u svom jučesrašnjem govoru najavio sto miliona eura ulaganja u namensku industriju, ali i da je ograničio izvoz i da dvadeset odsto svega što se proizvede mora da ostane u Srbiji.

- Predsednik Vučić je juče posebno govorio o problemima koje imamo sa Hrvatskom, koja zloupotrebljava svoju poziciju u EU, i pokušava da ucenjuje Srbiju i nametne da plaćamo višu cenu nafte, dok je za sebe uspela da dobije ulisključenje. Najavio je i da će narednih 6 godina biti uloženo dvanaest milijardi eura u energetsku infrastrukturu, kao i novi naftovod koji će biti prikačen za Mađarsku i tako ćemo dobiti još jedan izvor snabdevanja - rekao je Vesić.

Dodaje, da je govorio i o našim rezervama gasa, i istakao da nikada više nismo imali gasa.

- Mi u Srbiji imamo dovoljno gasa, da ako kojim slučajem, na primer dva meseca ne bude isporuka gasa u Evropi, mi možemo sa našim rezervama da izdržimo - naveo je.

Govorio je o tome koliko imamo hrane u ovom trenutku, što je takođe važno, imamo po 11 miliona kilograma šećera i soli i 11 miliona litara ulja”,rekao je Vesić.

Kako kaže, to su stvari koje govore da je predsednik obezbedio za Srbiju i energetsku stabilnost kada je u pitanju snadbevanje hrane. I dodaje da zahvaljujući tome što na računu imamo preko 250 milijardi dinara, mi smo finansijski stabilna zemlja koja može da obezbedi sve to za svoje gradjane.

- Moram da naglasim da ovim stvarima ne mogu da se pohvale ni mnogo bogatije zemlje od Srbije. Videćete da će mnogi imati problema sa snadbevanjem i hranom i energentima, za razliku od Srbije koja neće imati te probleme - zaključio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading