STIŽE SNEG I U SRBIJU! Meteorolog otkriva kada će se zabeleti kod nas!

Autor:

Vesti

17.09.2022

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kiša će u toku noći preći u susnežicu i sneg, a zabeleće se vrhovi Kopaonika kaže meteorolog Ivan Ristić.

STIŽE SNEG I U SRBIJU! Meteorolog otkriva kada će se zabeleti kod nas!

Foto: RINA

Danas u toku podneva očekuje nas jače pogoršanje vremena praćemo kišom, padom temperature i jakim severozapadnim vetrom na teritoriji cele Srbije. Kiša će u toku noći preći u susnežicu i sneg na vrhovima Kopaonika. Provejavanje snega očekuje se i tokom sledeće nedelje na Kopaoniku - kaže Ristić za Informer.

Hladno i nestabilno vreme očekuje se sve do sledećeg vikenda kada sledi porast temperature. 

U petak, 23. septembra, počinje jesen, ali i lepše vreme. Sve više sunca, a sve manje oblaka koji mogu usloviti pljuskove kiše uz postepeni porast dnevne temperature, što će nas uvesti u najlepši deo jeseni poznat kao Miholjsko leto. Uz dosta sunca i sveža jutra, maksimalna temperatura krajem treće dekade septembra i početkom oktobra kretaće se od 22-27°C stepeni Celzijusa u nižim predelima i od 14-19°C na planinama  - kaže sagovornik.

Sneg pao u Sloveniji

Na planinama u severozapadnom delu Slovenije pao je prvi sneg.

Na vrhu Kredarica, nedaleko od Triglava, gde je trenutna temperatura tri stepena Celzijusa, već palo 10 centimetara snega. Sneg pada i na Kaninu, gde je su sedam sati ujutru pala tri centimetra snega. Snežne padavine na Kredarici prati i jak severni vetar sa udarima do 70 kilometara na sat, zbog čega nastaju mećave, prenosi portal 24ur. Na toj palnini je današnjim snežnim padavinama prekinut niz od 103 dana bez snežnog pokrivača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading