UPOZORENJE OD RANE ZORE! Na snazi dva opasna meteoalarma: Paklene vrućine pa vremenske nepogode!

Autor: Republika

Vesti

19.08.2022

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Danas su na snazi dva meteoalarma i to narandžasti, koji govori da je vreme opasno, dok je u većem delu Srbije crveni što znači da je vreme vrlo opasno, a RHMZ je u 5 sati ujutru objavio tri upozorenja!

UPOZORENJE OD RANE ZORE! Na snazi dva opasna meteoalarma: Paklene vrućine pa vremenske nepogode!

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ/Tanjug

U našoj zemlji će se skala u termometru danas peti i do 40. podeoka u hladu, a nakon toga u večernjim satima prema upozorenju RHMZ, predstoje nepogode - kiša, olujni vetar i grmljavina. 

Danas na području Srbije veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 36 do 39 stepeni - piše u prvom upozorenju na visoke temperature u celoj Srbiji.

Drugo se odnosi na vremenske nepogode od danas do nedelje 21. avgusta.

Od petka uveče do kraja sedmice na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. U subotu i nedelju pljuskovi i grmljavine mestimično će biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 mm za 24 hsata - navodi se.

Treće upozorenje se odnosi na visoke temperature u Beogradu danas.

-  Danas na području Beograda veoma toplo sa maksimalnom temperaturom oko 37 stepeni, a drugo upozorenje je na vremenske nepogode u glavnom gradu od danas i takođe do nedelje, 21. avgusta.

Od petka uveče do kraja sedmice na području Beograda povremeno se očekuju pljuskovi i grmljavine, koji lokalno mogu biti intenzivniji uz pojavu grada i jakog ili olujnog vetra.

Na snazi je, kao i prethodnih dana i hidrološko upozorenje zbog niskog vodostaja na rekama.

Na Dunavu i Savi vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Кolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95odsto -ne obezbeđenosti, odnosno na biološkom minimumu - navodi RHMZ.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading