SRPSKA LISTA ODGOVORILA NA KURTIJEVE PROVOKACIJE: Treba sprečiti Kurtija da izazove sukobe na ovim prostorima

Autor:

Vesti

20.07.2022

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska lista je odgovorila na navode Aljbina Kurtija da Milan Radojičić potpredsednik Srpske liste želi da destabilizuje sever Kosova.

SRPSKA LISTA ODGOVORILA NA KURTIJEVE PROVOKACIJE: Treba sprečiti Kurtija da izazove sukobe na ovim prostorima

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ/Srpska lista

Srpska lista je odgovorila da je za razliku od Aljbina Kurtija koji po svaku cenu želi haos i maltretira Srbe, potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, zajedno sa Srpskom listom tu da sačuva srpski narod od nasrtaja iz Prištine, prenose Novosti. 

- Svojim jednostranim potezima Aljbin Kurti nastoji da maltretiranjem golorukog srpskog naroda stiče jeftine političke poene, i na taj način je jedini koji najdirektnije ugrožava mir na ovim prostorima, svestan da nije u stanju da unapredi život Albanaca, niti ispuni ijedno obećanje koje je dao u kampanji - opominje Srpska lista, ističući da nam je mir preko potreban u ovim kriznim vremenima. 

Foto: Youtube/ATV

Aljbin Kurti

-Treba naglasiti da je primera za Kurtijeve zle namere nebrojeno. Serija incidenata i primera institucionalnog nasilja koje obiluje zloupotrebom ovlašćenja, prekomernom, nesrazmernom i neiznuđenom primenom brutalne sile nad golorukim građanima, Srbima, koje pripadnici kosovskih specijalnih jedinica kako na severu tako i na jugu sprovode nedeljama unazad su najbolji dokaz da Kurti želi da stvori takve uslove kako bi Srbi napustili svoja vekovna ognjišta - ističu iz Srpske liste i dodaju da Kurti uviđa da je na putu ostvarenja tog njegovog plana, protivnik potpredsednik Radoičić i Srpska lista koja pod jedan barjak okuplja sve Srbe.

Zato, dodaju iz ove liste, ne čudi namera da se najbolji među nama proteraju lažnim optužbama kako bi se Srbi obezglavili, a Kurti nesmetano okupirao sever.

-Srpska lista poziva međunarodnu zajednicu da ne ćuti na ugrožavanje mira, i da nadležne međunarodne snage koje su odgovorne za mir i bezbednost spreče Kurtija da izazove sukobe na ovim prostorima - zaključuju u saopštenju Srpske liste.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading