Jul, a kod njih da se SMRZNEŠ! Jutros je u ovom mestu u Srbiji zabeležena temperatura od svega 1 STEPEN! Ne, nije PEŠTER u pitanju!

Autor:

Vesti

12.07.2022

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najhladnije je ovog jutra bilo na Kopaoniku, gde je u 6.00 časova izmerena temperatura iznosila 1 stepen.

Jul, a kod njih da se SMRZNEŠ! Jutros je u ovom mestu u Srbiji zabeležena temperatura od svega 1 STEPEN! Ne, nije PEŠTER u pitanju!

Foto: pixabay.com

Prema prognozi weather.com jutros je Kopaonik bio najhladniji u Srbiji, a izmerena temperatura u 6 časova iznosila je jedan stepen.

Trebalo bi naglasiti da je sa skoro 200 sunčanih dana godišnje, Kopaonik zaslužuje svoje drugo ime - „sunčana planina“. Južni položaj, visina i otvorenost terena sprečava zadržavanje oblaka nad planinom.

Ni zimske temperature nisu preniske. Prosečna godišnja temperatura je 3,7°C. Sneg počinje krajem novembra i traje do maja, prosečno 159 dana godišnje. Nivo padavina je veći od 1000 mm godišnje.

U Srbiji danas pretežno sunčano, uz slab i umeren razvoj dnevne oblačnosti. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju.

Detaljniju vremensku prognozu pročitajte ovde.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading