HEJTERIMA VUČIĆ KRIV ZA NEVREME: Neverovatna količina gluposti na društvenim mrežama

Autor:

Vesti

06.07.2022

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juče je Beograd pogodilo nezapamćeno nevreme koje je prouzrokovalo velike poplave širom prestonice. Oko 100 ljudi je evakuisano, a u Zemunu je palo 128 litara po metru kvadratnom.

HEJTERIMA VUČIĆ KRIV ZA NEVREME: Neverovatna količina gluposti na društvenim mrežama

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Za kratko vreme pala je ogromna količina kiše, i toliko vode nije moglo u kratkom roku da nestane. Međutim, ta činjenica nije sprečila veliki broj hejtera na društvenim mrežama da za takvu situaciju optuže, kao što to najčešće biva, ni manje ni više, nego predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Na meti hejtera su se našli i drugi visoki funkcioneri, među kojima je i novi gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Da je kiša nastavila da pada tokom cele noći, imali bismo istu situaciju kao u Obrenovcu 2014. Ovim rečima gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić opisao je situaciju od preksinoć, kada je katastrofalno nevreme pogodilo maltene celu Srbiju, ali je prestonica ubedljivo najteže pogođena.

Kako je naveo na vanrednoj konferenciji za medije, količina vode koja je pala u utorak uveče nije zabeležena ni 2014, kada su bile velike poplave. Podsetimo, u najgorim trenucima obilnih padavina u Obrenovcu palo je 107,9 litara kiše po metru kvadratnom, dok je u Zemunu, kako je naveo Šapić, preksinoć palo 128 litara kiše, čime je oboren rekord u odnosu na katastrofalne poplave pre osam godina.

- U pojedinim centralnim gradskim opštinama palo je između 40 i 50 litara kiše po metru kvadratnom. Prosek padavina za jun mesec dosad je bio 30 litara, a preksinoć je za tih nekoliko sati palo prosečno 50, a na nekim mestima, kao što je Zemun, više od 100, na Novom Beogradu 86, u pojedinim delovima Vračara 70 i tako dalje - naveo je Šapić.

Ovo su samo neke od hejterskih objava na društvenim mrežama:

 

 

 

 

 

 

 

 

EVAKUISANO 100 LJUDI

Više od 90 intervencija imali su pripadnici Sektora za vanredne situacije na teritoriji cele zemlje, 78 je bilo u Beogradu, od čega je 18 bilo na gašenju požara. Iz najugroženijih delova grada, Zemuna, Novog Beograda i Bežanijske kose evakuisano je više od 30 osoba, a na teritoriji celog Beograda više od 100. "Er Srbija" je usled nepovoljnih vremenskih uslova na Aerodromu "Nikola Tesla" otkazala let do Ciriha, a zbog nemogućnosti točenja goriva na beogradskom aerodromu došlo je do višesatnih kašnjenja još nekoliko redovnih i čarter letova "Er Srbije" u popodnevnim i večernjim satima.

Dramatično je bilo i u Novoj Varoši, gde je grad uništio malinjake, povrtnjake, a došlo je i do prekida u snadbevanju električnom energijom, zatim Ivanjici, gde je načinjena velika materijalna šteta putnoj infrastrukturi zbog bujica koje su tekle putevima, Kruševcu i Smederevu, za koje je RHMZ prethodno izdao upozorenje. U mestu Slatina iznad Ušća kod Kraljeva vatrogasci su gasili požar koji je zahvatio 40 ari šume.

PADAVINE I SUTRA

Meteorolog Đorđe Đurić kaže da je nevreme bilo očekivano, ali da je velika količina padavina stuštila u kratkom vremenskom intervalu i to je napravilo haos.

- Takođe, sada nisu bile problem reke, nego sistemi za odvodnjavanje. I u petak se očekuju padavine,ali ne ovakve - kaže Đurić.

Od subote će doći do smirivanja vremena, pa će od nedelje biti sunčano, a novi toplotni talas nam stiže od 16. jula.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading