ODLIČNE VESTI ZA SRBIJU: Brnabić najavila višemilionske italijanske investicije!

Autor:

Vesti

10.05.2022

20:07

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Udruženja italijanske privrede u Srbiji - Konfindustrije Srbije Patricijom Dei Tosom o poslovanju italijanskih kompanija i poslovnoj klimi u Srbiji, njihovim novim ulaganjima i proširivanjima postojećih investicija u Srbiju, saopšteno je iz Vlade Srbije.

ODLIČNE VESTI ZA SRBIJU: Brnabić najavila višemilionske italijanske investicije!

printscreen/TV Prva

Premijerka Brnabić ukazala je na izuzetno dobre bilateralne odnose i dodala da je u ovako izazovnim vremenima od izuzetnog značaja obeležavanje novih investicija ili proširivanje postojećih, o kojima je bilo reči na sastanku u Vladi Srbije.

Izvršni direktor „Iwis“ kompanije Lučano Maser je u razgovoru sa premijerkom Brnabić posebno naglasio da Srbija ima najbolju poslovnu klimu u okruženju i tako najavio višemilionsku investiciju u Kanjiži i otvaranje novog pogona krajem godine, navodi se u saopštenju Vlade Srbije i dodaje da će ova investicija omogućiti otvaranje novih radnih mesta.

Brnabić je poručila da je Vlada Srbije spremna da u potpunosti izađe u susret kako kompanijama iz Italije koje već posluju u našoj zemlji, tako i potencijalnim investitorima i da im u obezbeđivanju najboljih uslova za poslovanje u ovom delu Evrope stoje na raspolaganju Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije.

pixabay.com

Investicije

Takođe, naglasila je premijerka, svi problemi sa kojima se susreću kompanije iz Kofindustrije biće rešavani u hodu, a PKS je adresa kojoj mogu da se obrate.

Predstavnici Konfindustrije Srbije i Konfindustrije Italije preneli su premijerki Brnabić da je Srbija, bez obzira na, kako su rekli, teška vremena, pouzdan partner u obezbeđivanju sigurnih i pouzdanih uslova poslovanja, uz obostrano poštovanje.

Predstavništvo Konfederacije italijanske industrije u Srbiji osnovano je 2012. godine i danas okuplja 160 renomiranih italijanskih kompanija koje posluju u Srbiji i veoma je značajan činilac u jačanju privrednih i društvenih veza između dveju zemalja.

Konfindustrija Srbija je vrlo aktivna na planu pokretanja ili podrške inicijativama privredne saradnje i svojim članovima pruža operativnu podršku u ostvarivanju saradnje sa srpskim poslovnim partnerima, dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

Loading