KRVOLOČNI PSI KOLJU OVCE: Meštani sela kod Osečine u konstantnom strahu!

Autor:

Vesti

09.05.2022

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštanka Jela Pajić kaže da su divlji psi zadavili njene ovce. Veterinari i inspektori iz policije izašli na teren.

KRVOLOČNI PSI KOLJU OVCE: Meštani sela kod Osečine u konstantnom strahu!

Foto: Printscreen/Instagram

- Ceo život gajim ovce, ali ovako nešto ne pamtim. Za Đurđevdan sam otišla na slavu kod ćerke, a kad sam se vratila, imala sam šta da vidim. Psi lutalice su zadavili moje ovčice - rekla je za Objektiv Jela Pajić (80), meštanka Donjeg Crniljeva kod Osečine, prenosi Objektiv. 

Kako ističe, dok je bila na slavi, zet Miroslav (60) isterao je ovce na pašu, a samo što se vratio kući, zazvonio mu je telefon.

- Komšija ga je pozvao i samo izustio: “Trči, Mire, psi kolju ovce”. Otrčao je, a kad je stigao, tri ovce su bile mrtve, desetak izujedano. Mučenice su rikale iznemoglo – objašnjava Jela.

Napali i komšijino stado 

- Utvrdilo se da su u pitanju psi lutalice koji danima haraju po selu daveći živinu i ovce. To su tri velika mešanca, koje sada svi traže kako bi ih odveli u azil, a mi se vratili normalnom životu. Šta da vam kažem, kad je komšija Milutin, koji je mom zetu javio da nam ubijaju ovce, samo nekoliko minuta kasnije ostao bez 10 ovaca - kaže Pajićeva.

Zaklane ovce zakopali 

Meštani koji su ostali bez svojih ovaca kažu da su u prvi mah pomislili da ovce oderu i urede kako bi ih stavili u zamrzivač, ali da je veterinar to izričito zabranio.

- Zbog dubine povreda veterinar je kazao da moramo da ih zakopamo. Strašno je ono što nam se dogodilo. Ni sami ne znamo odakle su se ti psi pojavili. Kada sam se vratila od ćerke, nisam mogla da se povratim od prizora zadavljenih ovaca. Odmah je stigla Hitna pomoć po mene, a tamo sam primila infuziju - kaže baka Jela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading