DAČIĆ: I parlamentarni uz beogradske izbore

Autor: Tanjug

Vesti

05.01.2018

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić ponovio je stav da bi zajedno sa beogradskim trebalo organizovati i parlamentarne izbore, ocenjujući da gradski izbori neće biti samo to, već da će opozicija pokušati da stvori uslove da dođe do politicke nestabilnosti u Srbiji.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ivica Dačić

- Moje mišljenje je da treba imati parlamentarne izbore. Ako je već u pitanju i izborna atmosfera, ako je već i sve drugo u pitanju, ako je reč i o pitanjima vlasti na nivou Srbije, koja će se kroz Beograd prelamati i ako to već opozicija traži, zašto im onda ne bi izašli u susret - rekao je Dačić u intervjuu za portal Telegraf.rs.

Motivacija birača

On je rekao da ne zna da li će SNS o parlamentarnim izborima promeniti stav, ali smatra da će zavisno od rezultata beogradskih izbora cilj opozicije biti da "stvori predstavu" i da počnu da urušavaju vlast, ako im rezultati budu odgovarali.

Dačić je rekao da su beogradski izbori veoma važni, ali da će motivacija birača koji podržavaju koalicije oko SNS i SPS biti verovatno manja nego kada su parlamentarni izbori u pitanju i kada učestvuju i Vučić i Dačić.


- S druge strane, kod ovih drugih koji se organizuju protiv nas, vidite da oni počinju da igraju sa njihovim liderima, koji će se pojavljivati na listama. Ako neko hoće da se takmiči, onda je pošteno barem da to budu prvi timovi - ocenio je Dačić.
RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Upitan da li su beogradski izbori "biti ili ne biti", Dačić smatra da u ovoj situaciji, opozicija teško može da racuna da zaista bije takvu vrstu bitke, ali da će u zavisnosti od rezultata bloka oko SNS i SPS pokušati da stvori uslove da dođe do politicke nestabilnosti u Srbiji. 

Dačić je rekao i da je orijentacija SPS da ide samostalno na beogradske izbore, odnosno u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, ali da je SPS spreman da ima zajedničku listu sa SNS ukoliko za to postoje razlozi.

- Ali, mi nismo iste stranke. Normalno je da idemo odvojeno, osim u slučaju, kada postoje zajednički interesi - rekao je Dačić.


Upitan da li sada postoji zajednicki interes, Dačić je rekao da je to stvar političkog dogovora i da će sledeće nedelje imati razgovore na tu temu. 

- Ukoliko idemo samostalno, naš kandidat za gradonačelnika je Aleksandar Antić - podsetio je Dačić.

Bez saradnje sa SRS

On je kao špekulacije odbacio navode u medijima o saradnji sa radikalima na gradskom nivou, navodeći da socijalisti nikada o tome nisu razgovarali i da je opozicija saradnju sa radikalima na lokalu u Mionici pokušala da predstavi kao "koaliciju prošlosti".

- A šta je koalicija Đilas-Vuk Jermić, šta su oni - budućnost? Ili Saša Jankovic? Ja otkad znam za sebe, znam za njih. Ovamo Šutanovac i Živkovic. O čemu mi pričamo? - upitao je Dačić.

Izrazio je uverenje da će sa SNS, bilo da idu zajedno ili odvojeno, imati zbir veći od 50 odsto i da ce to biti još jedna pobeda koja će doprineti stabilnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Belotrepan

05.01.2018 20:22

ZBOG CEGA, MI SE CINI, DA MU VUCIC NE VERUJE?