SAHRANJEN DUŠAN STUPAR! Nekadašnji načelnik DB ispraćen na večni počinak: PRVI JE OBELODANIO ŠOKANTNU ISTINU O SLOBI I MIRI!

Autor:

Vesti

26.04.2022

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Stupar, koji je široj javnosti poznat kao bivši načelnik Resora državne bezbednosti Beograda, gde je radio 20 godina, sahranjen je na Topčiderskom groblju.

SAHRANJEN DUŠAN STUPAR! Nekadašnji načelnik DB ispraćen na večni počinak: PRVI JE OBELODANIO ŠOKANTNU ISTINU O SLOBI I MIRI!

Foto: www.profimedia.rs/ST/V. LUKIĆ

Slobodan Milošević, Mira Marković i Dušan Stupar

Stupar je rođen 1947. godine u banatskom selu Krajišnik u opštini Sečanj, a u službu u republičkom MUP stupio je 1973. godine odakle će preći u Sekretarijat za narodnu odbranu Republike Srbije.

Široj javnosti Stupar je ostao poznat kao načelnik Resora državne bezbednosti Beograda u vreme Osme sednice Centralnog komiteta Saveza komunista Srbije, nakon koje je frakcija Slobodana Miloševića pobedila suparničku frakciju koju je predvodio Ivan Stambolić i preuzela kontrolu nad partijom i državom.

Posle te sednice smenjen je i Stupar, jer je bio blizak poraženom taboru.

U ekskluzivnom intervjuu koji je 2019. godine dao za Srpski telegraf i Republiku, Stupar je otkrio detalje iz života bivšeg predsednika Slobodana Miloševića i njegove supruge Mirjane Marković, a za koje javnost do tada nije znala.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Između ostalog, Stupar je otkrio da je Markovićeva bila ta koja je zatrovala odnose između Slobodana Miloševića i njegovog brata Bore.

Stupar je između ostalog otkrio i to je da Markovićeva ubeđivala Miloševića da mu je rođeni brat, sa kojim je Sloba bio vrlo blizak, zapravo neprijatelj.

Odgovarajući na pitanje da li su tačne priče po kojima je Markovićeva Miloševiću zabranila da se viđa sa bratom, Stupar je otkrio da se Milošević po tom pitanju delimično oglušio o naređenje svoje žene.

- Što se tiče posećivanja, jeste. Bora nije smeo kod Slobe niti je ovaj mogao kod njega. Kad Bora dođe u Beograd, njih dvojica su se tajno viđala u hotelu "Slavija" - rekao je tada Stupar dodajući da je Markovićeva za te susrete verovatno znala.

Republika

Foto: TV Happy/printscreen

Dušan Stupar

 

- Bila je sklona tome, imala je paralelnu strukturu, pravila je svoj blok, kao što je pravila JUL. Jedan od njihovih prijatelja, koji je bio kod njih u kući, Veljko Ćurčić, koji je sa Slobom radio u banci, a koji je postao intimus i sa Mirom, čak je imao ključ od njihove kuće, jednom se zatekao u domu Miloševića kada su njih dvoje pričali o meni i Bori. Kaže, sedi on sa Mirom, kad dolazi Sloba, umoran, odmah se penje u sobu, a dobacuje Miri: "Omasovljavaš ovaj tvoj JUL. Čuo sam da je Stupar Dušan pristupio JUL." Na to mu Mira odgovara: "U JUL ne može ako može da se druži sa tvojim bratom i u Moskvi juri kurve i kocka se." Mislila je da je Bora nedostojan da bude brat predsednika - kazao je Stupar.

U ispovesti o bračnom paru Milošević, Stupar je otkrio i da Mira Marković nikada nije mogla da oprosti Miloševiću što je svog brata postavio na mesto ambasadora u Moskvi.

- Je*ala mu je majku, ali se Sloba pravdao da su to Rusi tražili - ispričao je tada Stupar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
kole

26.04.2022 14:21

Dali cemo se ikad osloboditi komunsticke gamadi. Ovaj Stupar ide pravo u pakao. Citav zivot je posvetio borbi protiv Srbije i srpskog naroda.

Odgovori 14 3
Oslobodilac

26.04.2022 15:12

STUPAR JEL TO ONAJ KOJI KE OJADIO PANCEVACKU AZOTARU PRODAO OPREMU I NIKADA NIJE SUDJEN SRAMOTA

Odgovori 17 2
Pobesneli Laloš

26.04.2022 16:54

Jel to onaj koji je jeftino pokupovao novine po Vojvodini i obećao da će otkupiti akcije od malih akcionara po realnoj ceni? Jel to onaj čovek koji je pošteno zaradio toliko novca da pored silnih fabrika može da kupi i Kaštel u Ečki?

Odgovori 17 2
Toma I Vlada

26.04.2022 17:42

@Pobesneli Laloš - Jedite govna stokom ljudska