SRBIJA HAPSI, A NE IZVOZI KRIMINALCE KAO CRNA GORA! Saša Milovanović za Novo jutro: Država se obračunava sa kriminalnim grupama, kako bi zemlja bila bezbedna

Autor:

Vesti

24.04.2022

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Šarić bio je godinama pod zaštitom više od 50 političara iz Srbije, osim političara na njegovom platnom spisku bili su i mnogi biznismeni... Saša Milovanović, direktor Srpskog telegrafa, rekao je za Novo jutro TV Pink, da se radi o političarima višeg i srednjeg ranga iz regiona.

SRBIJA HAPSI, A NE IZVOZI KRIMINALCE KAO CRNA GORA! Saša Milovanović za Novo jutro: Država se obračunava sa kriminalnim grupama, kako bi zemlja bila bezbedna

Foto: TV Pink

Dodaje da sve počinje akcijom Europola koja se bavila skidanjem kriptovane komunikacije na skaj telefonima.

- Obuhvaćeno je preko 20 hiljada telefona. Tu su se različite stvari pronašle, zanimlivo je da je ta grupa pokušala da zapali server u Francuskoj, ali bezuspešno – rekao je Milovanović.

Kako kaže, posebno je značajno jeste da su oni slali glasovne poruke, koje su kasnije identifikovane.

- Srpska policija je u tome takođe učestvovala. Dali su veliki doprinos hapšenju ove grupe i to negde pokazuje licemerstvo nekih medija u Srbiji. Radi se o tome da, kada je Šarić pušten sa nanogicom kući, pričali su kako je njemu progledano kroz prste. Sada, menjaju priču, ali najbitnije je da se država obračuna sa kriminalnim grupama i da Srbija bude bezbedna zemlja za život – rekao je Milovanović.

Kako kaže, Srbija je zemlja gde se kriminalci hapse, a ne izvoze kao iz Crne Gore.

Blaža Marković, predsednik Sindikata policije i policijskih starešina, rekao je da je Tadić dao da se Šarić uhapsi, ali je, dodaje, demoktratska stranka najviše i radila sa Šarićem.

Foto: TV Pink

 

 

- Policija je radila ono što joj se govorilo. U to vreme je bio najveći štrajk policajaca, i to ne zbog toga što smo to hteli, već zato što smo imali male plate i loš standard – rekao je Marković.

Kako kaže, zahvaljujući Vučiću koji je ovlastio Vulina da krene u ovu akciju. Dodaje da Evropa ranije nije pomagala jer se znalo da su političari i kriminalci uvezani i nisu hteli da se mešaju.

- Najviše je doprinela uspehu ove akcije zapravo srpska policija – rekao je Marković.

Novinar Dejan Anđus, istakao je da njega zanima ishod suđenja, dodaje da ne voli da priča unapred.

- Zanima me da vidimo imena tih političara pa onda da vidimo ko je sa kim tu radio. Sigurno je da se ne ulaže u političare koji nemaju nikakav značaj i koji ne mogu da doprinesu nečemu – rekao je Anđus.

Komentarišući hapšenje Vesne Medenice u Crnoj Gori, ističe da nije siguran u povezanost ova dva slučaja.

- Nije mi najjasnije ko upravlja vladom Crne Gore. Posebno ko upravlja službama CG. Sa jedne strane je čudno da je Milo na vlasti i da je izglasao Abazovića. Sa druge strane nije valjao Krivokapić, a u isto vreme mu se hapse leve i desne ruke. U istom danu, kada se činilo da se Milo vraća na vlast, odjednom mu strada Medenica – rekao je Anđus.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading