POVUČENI FERERO PROIZVODI I U SRBIJI ZBOG SALMONELE! Evo šta će biti izbačeno sa naših rafova!

Autor:

Vesti

11.04.2022

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija "Ferero" povlači i iz Srbije "Kinder" proizvode, samoinicijativno, jer su se u Evropi pojavili slučajevi trovanja salmonelom, koji se dovode u vezu sa pojedinim njihovim slatkišima.

POVUČENI FERERO PROIZVODI I U SRBIJI ZBOG SALMONELE! Evo šta će biti izbačeno sa naših rafova!

Foto: commons.wikimedia.org/United States Customs and Border Protection

U našoj zemlji sa polica se skidaju "kinder šoko bons" i "kinder hepi moments", određenih LOT brojeva, serija proizvedenih u Belgiji.

U Ministarstvu poljoprivrede kažu da je kompanija samoinicijativno povukla proizvode, iako su bili ispravni i dobri za upotrebu. Kako su nam nedavno rekli, u prethodnom periodu nije bilo uvoza sporne serije kinder jaja, koja su se našla na tržištu Velike Britanije. Granična fitosanitarna inspekcija obavlja redovne kontrole proizvoda biljnog i mešovitog porekla, a u narednom periodu će biti pojačani pregledi i proizvoda koji dolaze iz fabrike u Belgiji.

- Iako nakon testiranja "Kinder" proizvoda plasiranih na tržištu Srbije nijedan nije bio pozitivan na salmonelu, niti nam je pristigla ijedna žalba potrošača do sada, ovu situaciju shvatamo izuzetno ozbiljno, jer nam je briga o potrošačima uvek prioritet - kažu u kompaniji "Ferero".

- Kao meru predostrožnosti, odlučili smo da sa tržišta u Srbiji samoinicijativno povučemo "kinder šoko bons" i "kinder hepi moments", određene lot brojeve serija proizvedenih u Belgiji. -

Foto: Profimedia

 

Svi ostali "Ferero" proizvodi, uključujući nenavedene "Kinder" proizvode, nisu obuhvaćeni ovim dobrovoljnim povlačenjem iz prodaje, navode iz ove kompanije i dodaju da se njihovim distributerom rade na tome da navedeni "Kinder" proizvodi više ne budu dostupni za kupovinu.

Zbog slučajeva infekcije salmonelom, nedavno je, kompanija "Ferero", povukla određenu seriju "kinder suprajs" čokoladnih jaja sa igračkicom u Velikoj Britaniji. Agencija za sigurnost hrane FSA saopštila je da postoje naznake da su ovi proizvodi povezani sa izbijanjem salmonele. Među zaraženima je bilo i male dece.

Distributer odmah reagovao

Kompanija "Delta DMD", distributer "Ferero" proizvoda za Republiku Srbiju, u stalnoj je vezi sa proizvođačem kako bismo pravovremeno i efikasno reagovali na trenutnu situaciju na tržištu.

DMD je nakon dobijanja obaveštenja od proizvođača, informaciju o povlačenju prosledio svim kupcima za koje je ustanovljeno da su od nas kupili navedene proizvode, uz instrukciju da ih stave u karantin i obustave njihovu dalju prodaju. Precizne količine povučenih proizvoda možemo imati tek nakon fizičkog povlačenja robe iz magacina kupaca, i njihovog ponovnog vraćanja u naš centralni magacin.

Povučeni i u Crnoj Gori

Kompanija "Ferero" samoinicijativno je i u Crnoj Gori povukla određene "Kinder" proizvode, proizvedene u Belgiji. Kako kažu, iako posle testiranja "Kinder" proizvoda plasiranih na tržištu Crne Gore nijedan nije bio pozitivan na salmonelu, niti je pristigla ijedna žalba potrošača do sada, ovu situaciju shvataju izuzetno ozbiljno, jer je briga o potrošačima uvek prioritet, pišu Novosti.

Sporni lotovi

KINDER SCHOKOBONS 200g, L007L003---

KINDER SCHOKOBONS 46g, L293RZD-KX

KINDER SCHOKOBONS 46g, L336RZD-MU

KINDER SCHOKOBONS 125g, L005L03---

KINDER SCHOKOBONS 125g, L293R03---

KINDER SCHOKOBONS 125g, L302R03---

KINDER SCHOKOBONS 125g, L307R03---

KINDER SCHOKOBONS 125g, L321R03---

KINDER SCHOKOBONS 200g, L292R03---

KINDER HAPPY MOMENTS 191g, L005LWPJ

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading