NAJVEĆA NABAVKA DIJAGNOSTIČKIH APARATA: Zdravstvo Srbije bogatije za 135 rendgen aparata i 55 CT skenera

Autor:

Vesti

30.03.2022

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo zdravlja zaključilo je danas Ugovor za nabavku 190 najsavremenijih CT skenera i digitalnih rendgen aparata, za 167 zdravstvenih ustanova u Republici Srbiji, u vrednosti blizu 48 miliona evra.

NAJVEĆA NABAVKA DIJAGNOSTIČKIH APARATA: Zdravstvo Srbije bogatije za 135 rendgen aparata i 55 CT skenera

Foto: Ministarstvo zdravlja

U okviru najveće nabavke dijagnostičkih medicinskih aparata i jednog od najznačajnijih događaja u dugoj i i bogatoj tradiciji zdravstva Srbije, čak 135 najmodernijih digitalnih rendgen aparata biće instalirano u 120 zdravstvenih ustanova, 65 domova zdravlja i 55 bolnica naše zemlje, u roku od naredna tri meseca. Pored toga, ukupno 55 najsavremenijih CT skenera, sa dve i tri radne stanice, najrenomiranijih svetskih proizvođača počeće da radi u 47 bolnica, uz prethodnu edukaciju zdravstvenih radnika za korišćenje naprednih mogućnosti ove dijagnostike.

Nabavka dijagnostičke opreme, sprovedena po procedurama i pod nadzorom Svetske banke, predstavlja kontinuitet aktivnosti Ministarstva zdravlja u cilju modernizacije i daljeg razvoja našeg zdravstvenog sistema. Novi skeneri i rendgen aparati omogućiće blagovremeno dijagnostikovanje bolesti što je od najvećeg značaja za uspešno izlečenje pacijenata. Ova oprema najnovije tehnologije obezbediće pravovremenu, bezbednu i tačnu procenu zdravstvenog stanja i usmeriti budući proces lečenja, značajno brže i lakše. 

Ugovorena vrednost nabavke rendgen aparata je 17.992.398,63 evra, uključujući i građevinske radove koji iznose 7.674.940,37 evra, dok je ugovorena vrednost nabavke CT aparata 29.887.772,00 evra, uključujući i građevinske radove koji iznose 4.305.994,81 evra. 

Najveća nabavka dijagnostičke opreme je još jedna u nizu potvrda da Srbija danas ima zdravstveni sistem čiji su kvalitet i efikasnost prepoznati i u regionu, ali i šire, u evropskim okvirima. Zato Ministarstvo zdravlja odlučno nastavlja da ulaže u zdravstveni sistem, da ga razvija i unapređuje, onako i onoliko značajno, kako niko do sada  nije radio, a kako građani Srbije zaslužuju.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading