DRAMA SRPSKOG KAMIONDŽIJE! Momirović: Radimo sve da izvučemo ljude i kamione!

Autor:

Vesti

09.03.2022

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 50 vozača kamiona iz Srbije uspešno je evakuisano iz Ukrajine u prethodnih nedelju dana.

DRAMA SRPSKOG KAMIONDŽIJE! Momirović: Radimo sve da izvučemo ljude i kamione!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nakon 7 dana napora, više od 50 kamiondžija iz Srbije uspelo je da napusti Ukrajinu, ali je još jedan naš vozač ostao zarobljen, potvrdio je ministar Tomislav Momirović. On se nalazi u okolini Kijeva i sa njim su sve vreme u komunikaciji, ističe Momirović. 

- Razgovaramo sa svim ljudima koji mogu da nam pomognu da i tog poslednjeg našeg vozača izbavimo iz Ukrajine zajedno sa kamionom i robom - rekao je Momirović novinarima u Kikindi.

Kako navodi Aleksandar Spasić, generalni sekretar Udruženja za međunarodni transport, vozač se nalazi na oko 50 km od Kijeva gde su ratna dejstva. 

- Juče smo se čuli sa predstavnicima firme u kojoj radi. On je 50 kilometara od Kijeva. Tu su borbe, ratne aktivnosti - rekao je Spasić za Euronews.

Republika

Foto: Printscreen

 

Spasić je ranije ispričao da je reč o vozaču Aleksandru Dražiću i da i Ministarstvo spoljnih poslova pokušava da posreduje da ga izvadi sa te lokacije.

- On odlazi i do skloništa kad zatreba, ali neizvesno je kada bi mogao da se vrati u Srbiju - navodi Spasić.

Ministar Momirović je ukazao da su okolnosti jako teške, ali da su zajednički rad Ministarstva spoljnih poslova i ambasade Ukrajine u Beogradu pomogli da i njihove carinske službe izađu u susret našim ljudima.

- Uspeli smo da izvučemo sve ljude i kamione, osim dva kamiona koja su ostala na granici, jer su vozači morali da pređu peške u Poljsku - rekao je Momirović i naveo da se radi na tome i da se ti kamioni prebace kako bi nastavili put.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading