KOSOVSKA POLICIJA ISTERALA BAGERE NA SEVER KOSOVA: Uništeni alternativni pravci kod Banje, Jarinja i Brnjaka

Autor: Republika

Vesti

24.02.2022

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na severu Kosova u ranim jutarnjim časovima počelo je raskopavanje alternativnih puteva koje često koriste Srbi za putovanja i prevoz hrane.

KOSOVSKA POLICIJA ISTERALA BAGERE NA SEVER KOSOVA: Uništeni alternativni pravci kod Banje, Jarinja i Brnjaka

Foto: Kosovo Online

Najpre je uništen alternativni put kod sela Banje, a u toku je raskopavanje tri alternativna pravca kod Jarinja i dva kod Brnjaka.

- Na alternativnim putevima kopaju po dva bagera, a celu akciju obezbeđuje i pogranična policija - javljaju za "Blic" srpski izvori sa terena.

Raskopavanje alternativnih pravaca počelo je jutros oko šest.

Priština ovu akciju predstavlja kao borbu protiv šverca, ali činjenica je da ovim pravcima najčešće putuju Srbi i koriste ih za prevoz hrane.

U saopštenju Kosovske policije navodi da je akcija izvršena u neposrednoj blizini prelaza ka centralnoj Srbiji, odnosno u opštinama Leposavić i Zubin Potok, u području ka Severnoj Makedoniji - opštinama Vitina i Gnjilane, i u opštini Podujevo. Piše i da su putevi na zahtev carine zatvoreni u cilju sprečavanja i suzbijanja krijumčarenja.

- Razni su koristili ilegalne puteve u graničnom pojasu koji povezuje Kosovo sa Srbijom i Kosovo sa Severnom Makedonijom, za sprovodjenje kriminalnih i švercerskih aktivnosti - navela je KP.

(Republika/Blic)

Bonsu video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zhevdet

24.02.2022 19:58

Zashto lazhete tim putem idu samo kriminalci