ZOVEM JE ŠTRUMFETA, ONA ŽIVI U PARALELNOJ REALNOSTI! Čović nikad otvorenije o Kosovu: POSETE SLUŽE DA BI SE SPINOVALO, PREGOVORI DA BI SE KUPOVALO VREME!

Autor: Republika

Vesti

01.02.2022

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

„EU i SAD dele istu viziju za Prištinu i proces dijaloga“, to su juče potvrdili Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar. Prema rečima Nebojše Čovića, nekadašnjeg šefa Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, Lajčak i Eskobar pokušavaju da dezavuišu Briselski sporazum.

ZOVEM JE ŠTRUMFETA, ONA ŽIVI U PARALELNOJ REALNOSTI! Čović nikad otvorenije o Kosovu: POSETE SLUŽE DA BI SE SPINOVALO, PREGOVORI DA BI SE KUPOVALO VREME!

Foto: printscreen

Nebojša Čović

- Njihove izjave poput ove i njihove posete služe da bi se spinovalo, da bi oni unapređivali svoje biografije. Pregovori služe da bi se pričalo o viziji i da bi se kupovalo vreme – kazao je Čović ovog jutra u „Uranku“ na televiziji K1.

- Vljosa Osmani živi u paralelnoj realnosti, ona stalno govori da Srbija blokira dijalog i sprovođenje Briselskog sporazuma. Ja je zovem Štrumpfeta. Za Prištinu je konstruktivan pristup to da priznamo nezavisnost Kosova. Došli smo do linije preko koje više ne možemo ići, nema popuštanja.

Kako je rekao, ako bi se primenio model Istočne Belgije na Zajednicu srpskih opština, o kojem se odnedavno govori, dobili bismo vlast bez izvršnih ovlašćenja.

- Istočna Belgija je jezička zajednica, u njoj se govori nemačkim jezikom. Ona nema izvršna ovlašćenja. Srbija je stalno u poziciji opitnog rešenja. Predstavljaju nam se rešenja koja ne mogu da prođu - kaže Nebojša Čović za K1.

Republika

Foto: youtube.com/Kallxo.com

Vjosa Osmani

- Srbija je mnogo dala za sprovođenje Briselskog sporazuma. Dali smo sve - institucije, strukturu... Briselski sporazum je potpisan uz aminovanje Amerikanaca. Neprekidno nam sužavaju prostor i vrše pritisak. Ja sam uvek za strpljenje i za iznošenje istine. Potpisali smo sporazum, EU je garant, i šta se dešava? Imaju li Mogerinijeva i Eštonova neku odgovornost? Mi smo naš deo sproveli, zašto nisu doveli Albance do toga da sprovedu svoj deo?

Vratiti se Rezoluciji 1244

Kako kaže Čović, vreme je za resetovanje.

Svi priznaju Rezoluciju 1244, ona nikome nije sporna. Pa hajde da krenemo od toga. Ovako kako se sada radi, samo se pravi prostor da se Priština zabavlja i da provocira. Srbija se krivi za sve, i to ne kažem zato što sam nacionalista, jer to nisam, niti „srbujem“. To je činjenica.  Evropa je birokratski potpuno nesposobna.

Nestali

Čović kaže da nikada nije bilo dozvoljeno da se na prostoru Kosova i Metohije i Albanije sprovede istraga o nestalima.

- Mi smo u Srbiji to uradili. Obećavala je međunarodna zajednica da će izvršiti pritisak na Prištinu da se to uradi. Gde su ostaci ljudi čiji su organi prodati? Nisu to bili samo Srbi. Gde je odgovor međunarodne zajednice na to, a stalno se govori o nestalima. Šta je sa tim ljudima? Najveći broj otetih bio je 1999. godine kada je došao KFOR.  Šta su oni uradili, njihove armade su dole. Bili su tu da razoružaju UČK, a napravili su vojsku. Trebalo je da donesu mir - kazao je Nebojša Čović na K1.

Skretanje pažnje

Čović je kazao i da je sve što se dešava na međunarodnoj sceni posledica nezadovoljstva američkih građana Bajdenovom politikom.

- Građani Amerike su nezadovoljni i potrebno je skrenuti im pažnju. Pažnja se skreće na Ukrajinu i na Srbiju - rekao je Čović u „Uranku“.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dzaba pisemo

10.02.2022 11:36

COVICU ne boj se redakcija krije komentare koji su protiv tebe. Od tebe prave postenog .

Nebitan

10.02.2022 11:38

JUDA BALKANA ,KAMELEON U VLASTI