VULIN I ČEPURIN O SARADNJI: Beograd zahvalan Moskvi zbog spremnosti da učestvuje u dijalogu sa Prištinom

Autor: Tanjug

Vesti

26.12.2017

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin razgovarali su o uspešnoj saradnji u prethodnom periodu, kao i o planovima za narednu godinu. Na sastanku je istaknuto da će kao vojno neutralna zemlja Srbija nastaviti da razvija aktivan i partnerski odnos i sa Istokom i sa Zapadom.

RepublikaFoto: Tanjug
Srdačan razgovor: Aleksandar Čepurin i Aleksandar Vulin

Ocenjeno je da je nedavna poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji izuzetno doprinela unapređenju saradnje u oblasti odbrane dveju zemalja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Takođe, lični odnos poštovanja i uzajamnog razumevanja koje su razvili predsednici Putin i Vučić omogućava dalje produbljivanje saradnje između dve države, navodi se u saopštenju.

- Upravo zato smo posebno zahvalni na spremnosti Ruske Federacije da se, ukoliko dođe do promene formata pregovora sa Prištinom, aktivno uključi u proces - navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je dokaz uspešne saradnje između ministarstava odbrane donacija šest aviona tipa MiG-29, kao i očekivani nastavak vojno-tehničke saradnje, što je veliki doprinos procesu modernizacije Vojske Srbije, uključujući tu i pomoć u drugim sredstvima vojne tehnike, kao što su tenkovi T-72 i oklopna vozila pešadije, čija realizacija se očekuje u narednom periodu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading