Andriji Jorgiću uručena Svetosavska povelja

Autor: Republika

Vesti

27.01.2022

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Sočanici obeležena školska slava Sveti Sava.

Andriji Jorgiću uručena Svetosavska povelja

Foto: Privatna arhiva

Škola tradicionalno proteklih 10 godina dodeljuje Svetosavsku povelju kao simbol nečeg najvećeg u obrazovanju. Ove godine Svetosavska povelja uručena je profesorki hemije Zorici Bogdanović, koja nakon uspešnog radnog veka odlazi u penziju.

Prema rečima direktora škole Dragana Radovanovića, prvi put povelja se dodeljuje i osobi van kolektiva, tačnije direktoru "Borbe" i generalnom sekretaru ŠSS Andriji Jorgiću zbog izuzetne saradnje i promocije šaha na prostoru Kosova i Metohije. 

- Od svih priznanja koje sam do sada dobio, moram da kažem da mi je ovo najdraže. U narednom periodu ćemo zajednički raditi na promociji kulture i tradicije,kao i šaha, koji je izuzetno važan za razvoj dece - istakao je Jorgić, koji je ovom prilikom odigrao simultanku na deset tabli sa đacima škole.

Svečanost su svojim prisustvom uveličali i Zoran Todić, predsednik Privremenog organa opštine Leposavić, Stevica Vidosavljević, predsednik SO Leposavić, Stevo Petronijević, član opštinskog veća, kao i rukovodstvo škole, zaposleni i đaci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading