SPECIJALNE KOSOVSKE SNAGE POSLATE U JUŽNI DEO KOSOVSKE MITROVICE: Podignut nivo borbene gotovosti - alarmantno stanje na KiM

Autor:

Vesti

15.01.2022

19:46

Pojačane snage specijalne jedinice kosovske policije, koje su podigle nivo borbene gotovosti na najviši nivo, pokrenute su u pravcu južnog dela Kosovske Mitrovice, javila je TV Kljan Kosova, navodeći da će ta jedinica sutra biti u stanju pripravnosti, jer se tada u Srbiji održava referendum.

SPECIJALNE KOSOVSKE SNAGE POSLATE U JUŽNI DEO KOSOVSKE MITROVICE: Podignut nivo borbene gotovosti - alarmantno stanje na KiM

Tanjug/AP

- Razlog je to što će sutra u Srbiji biti održan referendum. Ostaćemo u stanju pripravnosti za svaku intervenciju. U pripravnosti smo 24 časa - rekao je neimenovani izvor iz policije za Kljan Kosova.

Navodi se da će specijalna jedinica biti prisutna i u pripravnosti u svim većinski srpskim opštinama na KiM.

Kljan Kosova je na svom sajtu postavio video za koji navodi da prikazuje oklopna vozila ove jedinice kosovske policije dok kruže auto-putem Priština-Uroševac.

Skupština privremenih prištinskih institucija ranije danas je usvojila rezoluciju protiv organizovanja na KiM referenduma o promenama Ustava Srbije.

"Za" je glasalo 76 poslanika, nije bilo glasova protiv i jedan poslanik je bio uzdržan, a poslanici Srpske liste prethodno su napustili sednicu, preneli su prištinski mediji.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading