ANA BRNABIĆ SE UKLJUČILA U PROGRAM SKAJ NJUZA I IZRIČITO ZAHTEVALA: Novak ima medicinski izuzetak, pustite ga iz hotela za DEPORTACIJU!

Autor:

Vesti

06.01.2022

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić uključila se uživo u program Skaj Njuza (Sky News) povodom slučaja zadržavanja na aerodromu u Australiji srpskog tenisera Novaka Đokovića.

ANA BRNABIĆ SE UKLJUČILA U PROGRAM SKAJ NJUZA I  IZRIČITO ZAHTEVALA: Novak ima medicinski izuzetak, pustite ga iz hotela za DEPORTACIJU!

Foto: Printskrin/Youtube/Sky News

Kako su najavili u programu uživo, dok je Novak Đoković, broj jedan teniser sveta u očekivanju deportacije, premijerka traži da se teniser pusti iz hotela za deportaciju, u kuću koju je iznajmio i da je Vlada Srbije dala garancije Vladi Australije da će da poštuje sve što je neophodno.

- Slažem se sa premijerom Britanije Džonsonom da ljudi treba da se vakcinišu. I ja sam primila tri vakcine. Ali Novak ima dozvolu da dođe u Australiju jer ima medicinski izuzetak. Pitanje je za australijsku Vladu zašto ga ne puštaju. Jedina stvar koju tražimo je da bude pušten iz hostela za deportaciju u kuću koju je iznajmio za boravak tokom turnira  - rekla je Brnabić.

Novinarka je više puta insistirala na izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je u pitanju političiki progon, na šta je premijerka pokušala da objasni da tretman prema Đokoviću jeste drugačiji.

Da, mislim da je drugačije tretiran nego bilo koji drugi teniser trenutno u Australiji i zato mislimo da je pitanje političko - jasna je Brnabić.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Na pitanje da li će se Srbija povinovati odluci da se Đoković deportuje, premijerka naše države ističe da je čak 20 različitih tenisera pušteno u Australiju pored toga što imaju medicinsko izuzeće, i da će tražiti jednaki tretman.

Srbija i ja, kao i sav narod stojimo iza Novaka i njegove porodice u ovo teško vreme. U međuvremenu očekujemo da se pusti iz užasnih uslova u kojima ga australijske vlasti trenutno drže - istakla je Ana Brnabić.

U prilogu Skaj Njuza puštena je i izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji prenosi svoj razgovor sa Đokovićem, kao i izjava premijera Australije koji kaže da neće biti specijalnog tretmana ni za koga, pa ni za Noleta. Pušteni su i snimci fanova koji su se okupili ispred ozloglašenog hotela u kome se nalazi najbolji teniser sveta, koji u znak podrške srpskom asu igraju kolo, ogrnuti srpskim zastavama.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Đoka

06.01.2022 14:53

Dopustili da 23 drugih tenisera igra uz medicinsko izuzeće. A Novaku ne dozvoljavaju. Neravnopravnost izmedju tenisera. Njihov turnir će izgubiti ugled u teniskom svetu.

Odgovori 18 2
morski_pas

07.01.2022 12:09

Koliko moraš biti glup ili bezobrazan da ne shvatiš elementarne činjenice ? Imigracioni hotel je "predsoblje" Australije , a iznajmljeni apartman od Novaka je Australija. On nije dobio dozvolu za ulazak u Australiju. Što je tu nejasno ?