MOŽE DA SE SLAVI NOVA GODINA NA TRGOVIMA! Završena sednica Kriznog štaba! NEMA NOVIH MERA, STARE OSTAJU NA SNAZI!

Autor:

Vesti

28.12.2021

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upravo je završena sednica Kriznog štaba!

MOŽE DA SE SLAVI NOVA GODINA NA TRGOVIMA! Završena sednica Kriznog štaba! NEMA NOVIH MERA, STARE OSTAJU NA SNAZI!

Foto: Printscreen/Tanjug

Nakon sednice počelo je obraćanje novinarima. 

Darija Kisić Tepavčević, član Kriznog štaba rekla je da beležimo nešto veći broj zaraženih u poslednjih nekoliko dana, posebno u Beogradu.

Rekla je da moramo biti svesni da je virus tu.

- Kada smo sumirali poslednju nedelju došli smo do zaključka da ostaju sve mere kao i do sada, i tu ništa nismo menjali. Apelujemo još jednom na vakcinaciju. Opšte mere daju efekte, tj. nošenje maski i poštovanje fizičke distance - rekla je Kisić Tepavčević.

- Što se tiče kovid propusnica, one su itekako dale efekte, iako imamo dosta limitiran broj inspektora na terenu. Oni vredno i marljivo rade, aplikacija će početi sa radom koja će sa većom verovatnoćom moći da vrši obuhvatniji nadzor. Moći će da se otkriju i plagijati koji su postojali kada su u pitanju kovid propusnice jer su nažalost neki građani imali takve vrste sertifikata.

- Ovde nema ni prve ni druge strane, svi smo na jednoj strani, a virus na drugoj. Jedino sa Razmatrana je epidemiološka situacija. Sagledavajući sve, ovo je zajednički zaključak. U interesu svakog od nas je da sačuvamo zdravlje i okolinu.

Ona je na pitanje da li sme da se organizuje doček Nove godine na trgovima ponovo pozvala na savest.

- Boravak u spoljašnjoj sredini nosi daleko manji rizik nego boravak u unutrašnjim prostorima - rekla je i dodala da će doček Nove godine biti organizovan pod kontrolom.

- Bez obzira da li se nešto organizuje ili ne, molim vas da svako proceni stepen rizika. Čak iako prisustvujemo nekoj takvoj manifestaciji, da gledamo da nismo u grupi gde je mala razdaljina između ljudi. Na slavljima je dovoljan i manji trenutak nepažnje, ali je verovatnoća prenošenja virusa na otvorenom prostoru mnogo manja.

Sledeći sastank Kriznog štaba održati odmah posle Nove godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lola

29.12.2021 12:18

Priča tek da nešto kaže....ko ce da drži distancu, 50 000 pijanih budala? Daj ženo , ti si vec sve rekla.