HRVATSKI VOJNICI NA KOSOVU I METOHIJI OKITILI JELKU MECIMA I POSLALI JASNU PORUKU: To nam je tradicija!

Autor: Republika

Vesti

25.12.2021

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sklopu misije KFOR-a na Kosovu i Metohiji je 141 hrvatskih vojnika što je najbrojnija hrvatska misija nakon Avganistana.

HRVATSKI VOJNICI NA KOSOVU I METOHIJI OKITILI JELKU MECIMA I POSLALI JASNU PORUKU: To nam je tradicija!

Foto: youtube.com/printscreen

Hrvatski vojnici koji Božić provode na KiM u kampu Vilađo Italija kod Peći, božićnu jelku okitili su čaurama metaka ispucanih u bazi.

Vojnici su drvo okitili i lampicama i ponekim papirnatim ukrasom.

- To je tradicija kod vojnika, tako se to radi. Kiti s onim čime raspolažeš, što imaš. I tako vam dođe ideja - rekli su hrvatski vojnici.

Kamp"Vilađo Italija s kog se pruža pogled na Prokletije i Peć, zadužen je za bezbednost zapada Kosova i Metohije. Pod italijanskim je zapovedništvom, a hrvatski vojnici su među brojnijima u kampu veličine 85 fudbalskih terena. U kampu su još italijanski, austrijski i slovenački kontingent, prenosi 24.sata.hr

Vojnici se rotiraju svakih šest meseci, a najbrojniji su Slavonci, pogotovo nakon što je 25. decembra na KiM stigla četa iz 1. Oklopno mehanizirane jedinice "Sokolovi".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sara

25.12.2021 16:09

Ko se metka lati od metka i strada!