Basta: Ministarka Mihajlović mora što pre da pronađe krivce za nastalu situaciju u energetskom sistemu Srbije

Autor:

Vesti

13.12.2021

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rade Basta, direktor JKP "Beogradske elektrane" kao član Radne grupe Vlade za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, zahvalio se Zorani Mihajlović, ministarki rudarstva i energetike jer je u najkraćem roku reagovala i sprečila energetsku krizu koja je u toku jučerašnjeg dana mogla da uruši kompletan energetski sistem Srbije.

Basta: Ministarka Mihajlović mora što pre da pronađe krivce za nastalu situaciju u energetskom sistemu Srbije

Foto: Republika

- Ministarka je veliki poznavalac eneretike i energetskog sektora Srbije, kao krajnji profesionalac u najkraćem roku juče i danas je okupila sve ključne aktere energetskog sektora kako bi kriza energetkog sistema bila sprečena, a šteta po građane i privredu svela na minimum - istakao je Basta.  

Kako se ovakva situacija više ne bi ponavljala, Basta je pozvao ministarku Mihajlović da u najkraćem roku izvrši analizu i pronađe odgovorne za složeno stanje u energetskom sistemu. 

- Kao direktor preduzeća koje toplotnom energijom snabdeva više od 360.000 stanova u glavnom gradu, odnosno više od milion građana i koje je jedno od najvećih potrošača energenata u zemlji, osećam veliku odgovornost i potrebu da se hitno utvrdi ko je i šta je dovelo do ovakve situacije u energetskom sistemu. Brzom rekacijom problem je saniran, ali nije sistemski rešen, što je neophodno za stabilnost privrede u celini - zaključio je Basta.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mandic

13.12.2021 16:28

Bravo gosp Basta💪