RADOMIR DMITROVIĆ I DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Srbija mora da dobije demografsku bitku!

Autor: Republika

Vesti

06.12.2021

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Radomir Dmitrović istakao je da su retki primeri u Srbiji da prilikom poseta lokalnih samouprava bude zadovoljan onim što je u njima urađeno po pitanju demografije i da je Jagodina jedan od retkih gradova gde je zadovoljan svim onim merama koje su sprovedene kako bi se zaustavila bela kuga.

RADOMIR DMITROVIĆ I DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Srbija mora da dobije demografsku bitku!

Foto: Jedinstvena Srbija

Dmitrović je kazao da je Jagodina imala snage da se uhvati u koštac sa ovim problemom.

- Zahvaljujem Markoviću na merama kojima uspeva da ublaži demografski pad. Mi moramo u narednom periodu da povedemo više računa o odumiranju srpskog sela, da zaštitimo srpskog seljaka od uvoza svega i svačega jer nekontrolisani uvoz namirnica ima za rezultat i propadanje seoskih domaćinstava. Što se tiče povećanja nataliteta, na predlog predsednika Vučića  do kraja godine biće donet novi paket mera koji će imati za cilj da pospeši radjanje dece. Svako novorodjeno dete će dobiti po 300.000 dinara,  a u tom paketu mera biće razmotrena i mogućnost kako da mladim ljudima kroz podsticaj od 20.000 evra omogućimo kupovinu stana -  zaključio je Dmitrović. 

 

Republika

Foto: Jedinstvena Srbija

Dragan Marković Palma istakao da je Jagodina izgradila nove škole i vrtiće

Dragan Marković Palma predsednik Skupštine grada Jagodine naglasio je da grad Jagodina izdavaja ogromna sredstva za pomoć porodici, deci i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Napomenuo je  da je grad Jagodina prvi u Srbiji doneo odluku da se novorođena deca pomažu sa 1200 evra, što je doprinelo da na teritoriji grada u pojedinim školskim godinama bude čak i do dva odeljenja osnovaca više upisano. Takođe je rekao da je za svako četvrto i dalje rođeno dete u periodu od 2008 do 2010. godine  grad doneo odluku da se ta deca pomažu sa dvesta evra do punoletstva svakog meseca, što ta deca i dan danas primaju.

Republika

Foto: Jedinstvena Srbija

 

- Izgradili smo nove škole i vrtiće. Sve do epidemije korona virusa,  15 godina su u  organizaciji grada studenti  putovali u Beč,  srednjoškolci išli na letovanje u Grčku, a osnovci kada završe četvrti i osmi razred u Crnu Goru. Pomagali smo gradjane i u vreme korone i tada smo za najugroženije  podelili 7.500 paketa sa  hranom i  sredstvima za ličnu higijenu. Kod nas u Jagodini je od pre tri godine besplatan  autobuski prevoz za sve, a do tada ovu mogućnost su imali đaci i studenti sa teritorije grada. Samo u prošloj godini za socijalna davanja grad Jagodina je izdvojio više od 200 milona dinara -  kazao je Marković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading