BRUKA! Šolak i Đilas u novoj kampanji protiv državnog giganta: Tajkuni ljubomorni zbog dividendi Telekoma, poludeli od mržnje udarili i na legendu Piksija

Autor: Republika

Vesti

01.12.2021

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmah nakon što je iz Telekoma Srbija najavljena isplata dividende za ovu godinu u ukupnom iznosu od 4,16 milijardi dinara, što se i desilo 29. novembra, tajkunski mediji pod kontrolom Dragana Šolaka i Dragana Đilasa krenuli su u novu besramnu kampanju protiv državnog giganta!

BRUKA! Šolak i Đilas u novoj kampanji protiv državnog giganta: Tajkuni ljubomorni zbog dividendi Telekoma, poludeli od mržnje udarili i na legendu Piksija

Foto: ST/D. KADIĆ/pixabay/N1/printskrin

U napadu besa i ljubomore zbog uspeha Telekoma, koji je glavni konkurent tajkunskoj Junajted grupi, čak su najbrutalnije udarili na Dragana Stojkovića Piksija, selektora nacionalne fudbalske reprezentacije, i to samo koji dan nakon što su srpski fudbaleri bravuroznom pobedom protiv Portugala izborili plasman na Svetsko prvenstvo i doneli najveću radost narodu. 

Naime, tajkunski portal Direktno, pod direktnom kontrolom Đilasa, objavio je da Piksi od Fudbalskog saveza Srbije, čiji je Telekom generalni sponzor, dobija kao platu milione evra i to proglasio za neviđeni skandal. Naravno, za ovu tvrdnju nisu izneli ni jedan dokaz, ali su zato poručili da Piksi zarađuje “naše pare”, da se FSS i Telekom rasipaju, dok “Srbija grca u bedi i siromaštvu”. 

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

 

Lučić: Dividende svake godine sve veće

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić nedavno je poručio da ova kompanija beleži odličan trend rasta prihoda i profitabilnosti.

- Ove 2021. godine imaćemo bar duplo veći profit nego prošle godine, a tada smo imali duplo veći profit nego godinu ranije. Samim tim, i akcionari su sada dobili dvostruko veće dividende, jer ovih 4,16 milijardi je duplo više nego 2020 - istakao je Vladimir Lučić. 

Već sledećeg dana su promenili ploču, pa je Šolakova televizija Sport klub objavila, a portal Direktno preneo, da Telekom uopšte nema para za FSS! Opet bez ijednog dokaza, tajkunski mediji su pustili priču da zbog kašnjenja isplata iz Telekoma sudijama u Superligi Srbije kasne honorari i to proglasili za neviđenu bruku. 

A bruka i sramota je zapravo to što tajkuni rade, ne birajući sredstva za kampanju protiv svoje poslovne konkurencije. Pritom, ispadaju smešni, pa jednog dana tvrde da se Telekom preko Fudbalskog saveza rasipa “našim parama”, a drugog dana da Telekom za FSS nema para! Možda bi im bilo najbolje da se dogovore - ima li ili nema Telekom pare?!

Foto: Promo/United Grupa

Dragan Šolak

Pa šta je istina? 

Istina je da srpski državni gigant u telekomunikacijama ogroman novac zarađen svojim uspešnim poslovanjem zapravo daje svojim vlasnicima, Republici Srbiji i njenim građanima, što preko plaćanja svih mogućih poreza i doprinosa, što preko dividendi. Usput ima snagu i da podrži najbolje srpske fudbalere, koji su napokon počeli da usrećuju naciju. 

S druge strane, Dragan Šolak kompletan profit Junajted grupe usmerava na svoje ofšor firme od Kariba do Sejšela, kupuje luksuzne vile od Švajcarske do Floride, rasipa milione na privatne avione i golf terene, a na sve moguće načine izbegava plaćanje poreza državi Srbiji. Ironično, u isto vreme, Šolakovi mediji u Srbiji sebe bez blama proglašavaju za nekakve žrtve i kao papagaji ponavljaju da su ugroženi. 

Vrhunac ironije je možda to što ta ista Junajted grupa i taj isti Sport klub suprotno Zakonu o elektronskim medijima imaju monopol na TV prenose utakmica fudbalske reprezentacije Srbije, čijeg selektora Piksija u isto vreme besramno pljuju!
Da nije suviše tužno, bilo bi baš smešno.
 
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading