ZAEV NE DOLAZI U BEOGRAD: Poznato KO će sutra u srpskoj prestonici predstavljati Severnu Makedoniju!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.11.2021

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnu Makedoniju će na sastanku regionalne inicijative "Otvoreni Balkan", koji će sutra i prekosutra biti održan u Beogradu, predstavljati vicepremijer zadužen za evropska pitanja Nikola Dimitrov, javila je makedonska agencija MIA.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zoran Zaev

Domaćin sastanka, kome će prisustvovati i albanski premijer Edi Rama, biće predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako navodi MIA, u Skoplju je saopšteno da će podsticanje regionalne saradnje kroz inicijativu "Otvoreni Balkan" biti nastavljeno sutrašnjim radnim sastankom u Beogadu.

Tokom samita biće održana panel diskusija na temu "Digitalna transformacija kao oslonac za regionalnu informaciju", na kojoj će biti usvojeni zaključci, nakon čega sledi konferencija za novinare.

Predviđeni su i sastanci predstavnika Srbije, Severne Makedonije i Albanije na kojima će se razgovarati o trgovinskim olakšicama.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Edi Rama

Učešće na skupu ranije je potvrdio albanski premijer Edi Rama.

Iz kabineta albanskog premijera potvrđeno je i da, nakon ostavke premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva, nema promene kada je reč o planiranom sastanku u Beogradu.

"Otvoreni Balkan" je inicijativa za regionalnu saradnju u kojoj učestvuju Srbija, Albanija i Severna Makedonija.

Sastanku je trebalo da prisustvuje Zaev, ali je posle lošeg rezultata svoje stranke na lokalnim izborima podneo ostavku na mesto premijera zbog čega neće doći u Beograd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading