GODINU DANA VLADE ANE BRNABIĆ! Otvoreno čak 13 novih fabrika, obezbeđeno blizu 17.500 hiljada novih radnih mesta, doskočeno mafiji...

Autor:

Vesti

28.10.2021

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se navršilo tačno godinu dana od kada je aktualna Vlada Srbije, predvođena premijerkom Anom Brnabić, položila zakletvu.

Republika

Foto: Tanjug/D. Goll, M. Milivojević, starsport

Prošlo je tačno godinu dana od ekspozea premijerke Ane Brnabić

 

Tačno godinu dana od kada je iznela ekspoze, premijerka Ana Brnabić može biti zadovoljna, jer, čini se, uspela je da realizuje najveći deo ciljeva koje je tad iznela a to su - borba protiv virusa korona i jačanje zdravstva,  očuvanje vitalnih interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, borba protiv organizovanog kriminala i sveobuhvatni rat protiv mafije,  očuvanje nezavisnosti i samostalnog odlučivanja Srbije, vladavina prava i ubrzanje reformi na našem evropskom putu, kao i dalje ekonomsko jačanje Srbije.

Republika izdvaja nekoliko bitnih stvari koje je uradila Vlada Ane Brnabić, a koje smo svi osetili ili bar većina nas.

OTVORENO ČAK 13 FABRIKA

U prethodnih godinu dana u Srbiji je otvoreno čak 13 novih fabrika, u kojima je već otvoreno ili će u skorije vreme to biti otvoreno čak 8.606 radnih mesta. Potpisno je još 35 ugovora o otvaranju novih fabrika, u kojima bi trebalo da se zaposli 6.432 osobe.

Još 12 ugovora je u fazi potpisivanja, uz planirano otvaranje dodatnih 2.087 radnih mesta. 

 

OTVARANJE KOVID BOLNICA, REKONSTRUKCIJA KC I BORBA PROTIV KORONE

Republika

Foto: printskrin

Kovi bolnica u Novom Sadu

 

Jedan od ciljeva Vlade Ane Branabić bio je i borba protiv kovida i jačenje zdravstva. Mada je Vlada svoju godišnjicu dočekala usred najjačeg epidemijskog talasa dosad, trebalo bi naglasiti da je država puno truda i para uložila u borbu protiv korone.

U prethodnih godinu dana za rekordno kratko vreme izgrađene su i opremljene dve kovid bolnice, u Kruševcu (decembar 2020. godine) i u Novom Sadu (septembar 2021. godine), počela je rekonstrukcija Kliničkog centra Vojvodine (deo radova je završen), u Kliničkom centru Srbije u toku su završni radovi na rekonstrukciji i izgradnji najveće zdravstvene ustanove u zemlji... To je samo deo radova koji se trenutno izvode u medicinskim ustanovama u zemlji.

Država je jednokratno u prethodnih godinu dana pomagala zdravstvene radnike, povećala im plate, obezbedila gotovo sve vakcine i dostupne lekove u borbi protiv kovida.

BORBA PROTIV MAFIJE

Republika

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

U vreme aktualne Vlade pohapšena je kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

 

Za vreme aktuelnog mandata Ane Brnabić, pa da drugo ništa nije urađeno, targetirana je i pohapšena najveća kriminalna grupa na ovim prostorima, osumnjičena za višetruke otmice i surova ubistva.

Reč je o ozloglašenoj kriminalnoj grupi, delu kavačkog klana, koju su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković Mesar.

Belivuk i njegovi saradnici najpre su bili optuženi su za pet brutalnih ubistava, otmice, mučenje i silovanje, kao i za prodaju droge i nezakonito držanje oružja, ali ona se stalno proširuje.

Treba naglasiti, da posle hapšenja Veljka Belivuka i njegove ekipe, u Srbiji poslednjih meseci nema mafijaških obračuna i ubistava.

POMOĆ GRAĐANIMA I PRIVREDI

Država Srbije i aktuelna Vlada od 28. oktobra prošle godine više puta su puta pomagali penzionere, građane i privredu. Svaki građani je dobio u maju po 30 evra državne pomoći, penzioneri su pride dobili i 50 evra u septembru, penzije su od 1. januara veće za 5,9 odsto, a povećane su i plate u javnom sektoru.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Vlada Srbije je više puta isplaćivala državnu pomoć po raznim osnovama

 

Takođe, država je subvecionisala i zamenu stolarije, a pomogla je i pojedine privrednike novčano kako bi lakše prevazišli gubitke nastale usled korone. Tu se pre svega misli na sektor turizma, hotelijerstva...

 

Bilo još uspeha

Trebalo bi naglasiti da je u prethodnih godinu dana Srbija puno učinila i u domenu evropskih integracija, da je uspela zahvaljujući dobrim pregovorima da obezbedi više poništavanja priznanja Kosova, da je čvrsto stajala iza svog naroda u ovoj srpskoj pokrajini, spremna čak i vojno da reaguje i slučaju eskalacije sukoba, a bilo ih je više u prethodnoj godini, da je privredni rast Srbije na zavidnom nivou, ne samo u konkurenciji balkanskih, već i mnogo razvijenih evropskih država...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Petra

28.10.2021 16:35

Srbija je velikim skokom doskocila u napredak, a sve zahvaljujuci zalaganjem i vrednim radom i trudom kako vlade tako i nas kao gradjani.

Una

28.10.2021 17:23

Vlada Srbije na čelu sa Anom Brnabić radi odlično. Sve pohvale!

Tamo daleko

28.10.2021 17:39

Otvorene nove tudje fabrike al zato su nase uspesno prodate ili zatvorene... I gde je uspeh... Hm....