GLEDAJ I SLUŠAJ, SRBIJO! Razlika je više nego očigledna: Evo šta o Srebrenici misli premijerka, a šta Đilasova uposlenica Marinika! (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

27.10.2021

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić dala je intervju za "Forin polisi" u kome je između ostalog govorila i o Srebrenici.

Republika

Foto: Tanjug

Marinika Tepić i Ana Brnabić

Predsednica Vlade Srbije bez imalo uvijanja i okolišanja osudila je zločin u Srebrenici iz jula 1995. godine, ali je jasno i glasno poručila da u Srbiji nije bilo genocida.

I to za medij koji je jako kritičan po ovom pitanju!

Govoreći na onjaln samitu, premijerka je podsetila da je Vlada Srbije usvojila deklaraciju u kojoj je rečeno da je to strašan zločin za koji su odgovorni pojedinci.

- Srbija ne poriče da se u Srebrenici dogodio strašan zločin, ali ne može da prihvati da se to karakteriše kao genocid - podvukla je Brnabićeva.

Na kritike da je deklaracijom Vlada porekla da se zločin dogodio, Brnabić kaže da je to pogrešno protumačeno, odnosno da Vlada Srbije negira genocid, ali ne poriče da se u Srebrenici desio užasan zločin.

Takođe, šefica srpske vlade istakla je da je Srbija je uradila sve što je u njenoj moći da pomogne Tribunalu u Hagu da donese presudu o tom zločinu.

Sa druge strane, usposlenica Dragana Đilasa i potpredsednica njegove Stranke slobode i pravde Marinika Tepić sasvim otvoreno zalagala se za to da se Srbi osude za navodni genocid.

Da sve bude gore po tajkunsku opoziciju i najpoznatiju srpsku preletačicu, Tepićeva je to uradila usred Skupštine Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading