EPS DEMONTIRAO GRBOVIĆA: PSG se služi besmislenim i notornim lažima

Autor: Republika

Vesti

24.10.2021

18:30

Preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) reagovalo je demantijem povodom, kako kažu, besmislenih i notornih laži koje je izgovorio predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović

Tanjug/A. VUKELIĆ

Pavle Grbović

"Očigledno je da opozicija koristi sve načine, pa čak i besmislice na nivou krimi romana da bi ih upotrebila protiv vlasti i javnih preduzeća. Interesantno je da ova izjava dolazi samo dan pošto je smenjeni predsednik Sindikata radnika EPS Milan Đorđević slične  laži izneo u nekim medijima", navodi se u saopštenju.

Kako navode iz ovog preduzeća, Elektroprivreda Srbije nikada nije nabavljala ni opremu za prisluškivanje niti je ijedna organizaciona celina bilo koga prisluškivala. Unutrašnja kontrola je formirana i uspešno radi na otkrivanju raznih krađa i zloupotreba unutar EPS-a, pa je tako otkrila i zloupotrebe bivših čelnika sindikata uključujući i korišćenje službenih automobila u privatne svrhe, neizvršavanje radnih obaveza članova sindikata i zloupotreba sindikalnih sredstava. Za poslednjih 5 godina rada Unutrašnje kontrole sprečene su krađe i zloupotrebe u vrednosti većoj od 20 miliona evra. 

"Ovakve optužbe su skandalozne te pozivamo sve nadležne organe da provere tačnost  izrečenih navoda", dodaju u saopštenju.

Komentari (1)

Loading
Deda Miloje

24.10.2021 22:21

Ovaj mali grbovic je totalno nevazan lik.Uvek on tako lupeta.