OD OVOGA SVI STREPIMO! Direktor EPS-a progovorio o CENI STRUJE! EVO DA LI JE NA POMOLU NOVO POSKUPLJENJE!

Autor:

Vesti

14.10.2021

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Srbije imaju najjeftiniju struju u regionu i nije u planu da se to menja.

Republika

Foto: EPS

Milorad Grčić kaže da se cena struje za domaćinstva ostati ista

Vlada i EPS rade na definisanju cene električne energije za privredu i ta odluka će biti uskoro doneta.

Ovo je u sredu istakao Milorad Grčić, vršilac dužnosti direktora "Elektroprivrede Srbije", predstavljajući realizovane i planirane aktivnosti članovima Nadzornog odbora, u kontekstu energetske krize.

EPS je potpuno sačuvan i u mogućnosti je da obezbedi sigurno snabdevanje građana i privrede, uprkos, kako ističe, planovima nekih koji su nameravali da ugase više blokova termoelektrana i da rasparčaju to javno preduzeće. To bi dovelo do velikih problema, posebno u uslovima energetske krize.

- Postali bismo zavisni od stranog proizvođača struje, što bi se negativno odrazilo i na građane i na privredu, jer bi neke firme morale da budu zatvorene, a pojedine dislocirane - objasnio je Grčić, a prenose Novosti. - Stabilnost i sigurnost proizvodnje struje potiče iz termoelektrana, odnosno proizvodnje uglja.

On je istakao da je cilj očuvanje EPS, svih njegovih proizvodnih kapaciteta, rudnika, modernizacija i jačanje tog preduzeća, kako bi ostalo stub privrede. To je, kako navodi, politika predsednika Aleksandra Vučića, koji nije dozvolio da se gase njegovi kapaciteti.

- Blok 3 termoelektrane Kostolac od 350 megavata, u čiju izgradnju se ulaže 542 miliona evra biće na mreži 2023. godine - kazao je Grčić. - EPS će se boriti za nastavak izgradnje termoelektrane Kolubara B - Kalenić, čiji je kapacitet 350 megavata, a vrednost investicija je skoro 400 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading